Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4916
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    620191

Auteurs van dit blog

Vernieuwing sport- en nieuwsprogramma’s op NPO Radio 1 in 2016


de redactie

366 weergaven

Vanaf maandag 4 januari 2016 gaan de nieuws- en sportprogramma’s op NPO Radio 1 op de schop. Het NOS Radio 1 Journaal krijgt een ander geluid én een nieuwe stem: presentator Jurgen van den Berg. Bovendien duurt de uitzending een half uur langer: van 06.00 tot 09.30 uur. In de namiddag komt er van 16.00 tot 18.30 uur een geheel nieuw programma van de NOS en NTR: Nieuws en Co. In dit programma staan nieuws, wetenschap, diversiteit en cultuur centraal. Lara Rense is de centrale presentator. Voor het avondprogramma op NPO Radio 1 slaan de NOS en de Evangelische Omroep de handen ineen. In het nieuwe programma Langs de Lijn En Omstreken is er doordeweeks tussen 20.30-23.00 uur ruimte voor sport én nieuws, met duo-presentatie van Renze Klamer en Robbert Meeder.

 

NOS Radio 1 Journaal
Het NOS Radio 1 Journaal krijgt een nieuw geluid. Vanaf 4 januari 2016 brengt Jurgen van den Berg luisteraars op de hoogte van nieuws dat je moet én dat je wilt weten. Dit doet hij met een vast team: nieuwslezer en co-host Amber Brantsen, weerman Marco Verhoef, politiek verslaggever Joost Vullings, sport commentator Gio Lippens en economisch duider Merel Stikkelorum. Winfried Baijens presenteert op de zaterdagochtenden en is de vaste invaller van Jurgen van den Berg.

 

Op het hele uur hoor je een overzicht van het belangrijkste nieuws van dat moment. Verder is er elk kwartier een overzicht van opvallende ontwikkelingen in binnen- en buitenland, de sport en het gesprek van de dag. Wat houdt Nederland bezig? Tussen de nieuwsoverzichten door praat Jurgen van den Berg daarover met verschillende mensen die in het nieuws zijn. In het laatste (extra) halfuur blikt Jurgen vooruit op de agenda voor die dag.

 

NOS Radio 1 Journaal: maandag t/m vrijdag van 06:00 tot 09:30 uur (ma t/m vrij) en zaterdag 07:00 tot 08:30 uur, NPO Radio 1 .Presentatie: Jurgen van den Berg (zaterdag: Winfried Baijens)

 

Langs de Lijn En Omstreken
Het nieuwe avondmagazine Langs de Lijn En Omstreken van de NOS en de  Evangelische Omroep start op maandag 4 januari. Het programma biedt de luisteraars van maandag tot en met vrijdag tussen 20:30 en 23:00 uur een mix van nieuws, (live) sport en persoonlijke gesprekken bij het nieuws met gasten uit onder meer de politiek, sport, cultuur en de media.

 

Op maandagavond bespreekt een sportforum van steeds wisselende sportjournalisten en andere deskundigen het belangrijkste actuele sportnieuws van de achterliggende en de komende week. Op vrijdagavond is er een nieuwsforum van een vast panel, aangevuld met een deskundige.

 

Verder gaat dagelijks een verslaggever op pad om live in de uitzending het antwoord te vinden op een uitzoekvraag die voortkomt uit de actualiteit.

 

De presentatie van het programma is voor het leeuwendeel in handen van Renze Klamer, namens de EO, en NOS Sport-presentator Robbert Meeder. Maar ook EO-ers Margje Fikse en Tijs van den Brink en Jeroen Stomphorst en Herman van der Zandt (beiden NOS) zullen met regelmaat te horen zijn.

 

Langs de Lijn En Omstreken: 20:30 tot 23:00 uur, NPO Radio 1. Presentatie: Renze Klamer, Robbert Meeder, Margje Fikse, Tijs van den Brink, Jeroen Stomphorst en Herman van der Zandt.

 

Website: nporadio1.nl


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.