Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4907
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    617877

Auteurs van dit blog

Veronica betaalde te veel voor frequentiekavel


de redactie

361 weergaven

Radio Veronica heeft in 2011 te veel betaald voor zijn FM-frequentie, zo meldt het NRC Handelsblad. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBp) stelde dat vandaag na een hoger beroep over vergunningen voor commerciële radio-omroep. Voor het gebruik van een etherfrequentiepakket moest Radio Veronica, dat eigendom is van de Telegraaf Media Groep (TMG), ruim 20 miljoen euro neertellen.

 

Volgens het CBp heeft het ministerie van Economische Zaken een gebrekkig onderzoek gedaan naar de waarde van de FM-frequenties, die voor een periode van 2011 tot en met 2017 werden verlengd. Het ministerie heeft geen rekening gehouden met het feit dat Veronica een geclausuleerd kavel in handen heeft, het zogenoemde “gouwe ouwekavel”. Daardoor is het radiostation niet vrij om uit te zenden wat het wil, maar dient het programma aan een aantal voorwaarden te voldoen. Het CBp stelt dat deze clausulering een waardedrukkend effect kan hebben.

 

Het ministerie moet nu een nieuwe waarde gaan bepalen van het frequentiepakket van Veronica. Dat zal vermoedelijk goedkoper zijn dan de huidige 20 miljoen euro.

 

Er is nog geen uitspraak gedaan in twee andere zaken over radiofrequenties. De 538 Groep, Sky Radio Group en Q-music vinden dat zij ook te veel hebben betaald voor hun ongeclausuleerde frequentiepakketten. Bovendien zijn zij van mening dat Radio 10 in 2013 veel te weinig heeft betaald voor zijn FM-frequentie.


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.