Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4877
  • opmerkingen
    1025
  • weergaven
    602771

Auteurs van dit blog

Het klassieke hart van acteur John Buijsman


de redactie

460 weergaven

De Rotterdamse acteur, theatermaker en jazzliefhebber John Buijsman, bekend van de film Loenatik en als Freek-Willem in reclames van een bekende bouwmarkt, ging klassieke muziek pas echt waarderen toen hij voorstellingen maakte met het Rotterdams Philharmonisch Orkest. In AVRO’s radiorubriek Klassieke Hart van… vertelt hij in de week van 30 juni t/m 4 juli om 10:30 uur op Radio 4 van welke klassieke muziek zijn hart sneller gaat kloppen.

 

John Buijsman is natuurlijk veel meer dan Freek-Willem of Dr. Doolittle uit Loenatik, de rollen waarvan de meeste mensen de acteur kennen. De veelzijdige Rotterdamse theatermaker heeft ook al negen solovoorstellingen op zijn naam staan. Daarin verhaalt hij vaak over de tragiek in het menselijke leven en de schoonheid en het verval ervan. Zo maakte hij een voorstelling over het leven van de Amerikaanse trompettist en jazz-zanger Chet Baker, getiteld Angel Eyes. Buijsman kreeg zo veel positieve reacties op dit theaterstuk, dat hij in het najaar opnieuw gaat opvoeren. Hierover praat hij dan ook uitgebreid in Klassieke Hart van…

 

Maar muzikant Buijsman heeft sinds zijn samenwerking met het Rotterdams Philharmonisch Orkest ook een voorliefde ontwikkeld voor klassieke muziek. “Als je tussen zo’n orkest staat, word je ontzettend gegrepen”, zegt Buijsman. Deze week wijdt hij in Klassieke Hart van… uit over zijn favoriete componist: “Sjostakovitsj staat bij mij bovenaan het lijstje, vooral het 1ste celloconcert.”

 

Klassieke Hart van…
Het Klassieke Hart is een dagelijkse rubriek in het AVRO Radio 4-programma De Klassieken, dat wordt gepresenteerd door Hans Smit. Hierin is iedere week een bekende Nederlander te gast, die elke dag vijf klassieke werken laat horen.

 

Website: deklassieken.avro.nl


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.