Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4897
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    612032

Auteurs van dit blog

Ontmoet de AVROTROS-radiomakers op Festival Classique


de redactie

481 weergaven

Diverse Radio 4-dj’s van AVROTROS zijn tijdens het festivalweekend prominent aanwezig op Festival Classique in Den Haag. ‘Een Goedemorgen Met…’ start op zaterdag 21 juni met een muzikaal portret van Jozias van Aartsen, burgemeester van Den Haag. Aansluitend presenteert Hans van den Boom vanuit Sociëteit de Witte zes Miniconcerten. Het ‘Zondagmiddagconcert’ op 22 juni staat in het teken van Hét Hofvijverconcert dat de AVRO de avond tevoren op Nederland 2 heeft gebracht.

 

Hans van den Boom ontvangt in een geïmproviseerde studio zes muziekgezelschappen die in eerdere edities van Festival Classique optraden of die dit jaar voor het eerst meedoen aan het festival. Eef van Breen en Dichter des Vaderlands Anne Vegter (12.00 uur), Keuris Quartet (13.00 uur), Aristo Kwartet (14.00), Mames Babegenush (15.00) en Beatriz Lafont Murcia (16.00) hebben speciaal voor deze Miniconcerten een voorstelling bedacht of aangepast. Hans sluit deze dag af met een verrassingsconcert om 17.00 uur.

 

Ernst Daniël Smid en Tim Douwsma
Maar er zijn meer radiomakers die van zich laten horen op Festival Classique. Ernst Daniël Smid is op zondagmiddag 22 juni (15.00 – 16.00 uur) de gastheer van het Buitenspeelconcert bij de Hofvijver. Zanger en AVROTROS-presentator Tim Douwsma maakt op zondag zijn opwachting bij het Kinderwaterconcert bij de Hofvijver.

 

Festivalplein
Het Festivalplein is van vrijdag 20 tot en met zondag 22 juni weer het hart van Festival Classique. 3FM-dj Herman Hofland zal op vrijdag en zaterdag het publiek welkom heten en diverse acts en optredens op het Festivalplein introduceren. Nathan Maris, producer bij de AVRO Roodshow op Radio 2, neemt de zondag voor zijn rekening.

 

Net als voorgaande jaren staat de gezellige AVRO-Festivaltent op het Festivalplein. Op zaterdag 21 en zondag 22 juni bevindt zich vanaf 12:00 uur een fotobox in de tent, waar foto’s gemaakt kunnen worden ‘met’ diverse AVROTROS-gezichten.

 

Uitzending: zaterdag 21 juni en zondag 22 juni, Radio 4, vanaf 10:00 uur

 

Voor meer informatie: festivalclassique.avro.nl


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.