Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4906
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    617110

Auteurs van dit blog

Staatsloterij radioadverteerder van het jaar


de redactie

729 weergaven

De RAB Radio Advertising Awards zijn gisteravond tijdens het Turn-Up-The-Radio event in poptempel Paradiso uitgereikt. Ruim 300 vakgenoten zagen hoe Vodafone (Achtung!), Cup-a-Soup (TBWANEBOKO) en ProRail (QiOnly) door de Vakjury Creatie tot winnaars werden bekroond. De favoriet van de Nederlandse consument is eveneens Vodafone. Radioadverteerder van het jaar is de Nederlandse Staatsloterij (Universal Media). Helen Jones (Universal Media) pakte de titel Radioplanner van het jaar.

 

Vakjury Creatie Profit
De vakjuryprijs Creatie Profit is gewonnen door Vodafone met de radiocommercial ‘Dubbel’, afkomstig van reclamebureau Achtung! Het juryrapport meldt: Chapeau voor Vodafone die met een lange reeks radiocommercials volgens een herkenbaar concept, maar steeds met een relevante eigenheid, de boodschap helder communiceert en altijd één verkoopargument per radiocommercial centraal stelt in de campagnereeks. De commercial Dubbel valt extra op in deze reeks omdat het concept en de uitvoering aan alle kanten consistent zijn. Alles is dubbel, ook de tijd die genomen wordt in deze commercial, 50 seconden, en elke seconde is even leuk.

 

Vakjury Creatie Non-Profit
De radiocommercial ‘Koebel’ van ProRail gemaakt door QiOnly is de winnaar in de categorie non-profit. Het tempo in deze commercial is lekker en er wordt optimaal gebruik gemaakt van de kracht van geluid. De luisteraars worden op het verkeerde spoor gezet en de boodschap wordt op confronterende wijze tussen de oren geplaatst. De manipulatie van de soundeffecten is functioneel en geaccepteerd, zelfs gewaardeerd door de jury.

 

Vakjury Actualiteitsprijs
De actualiteitsprijs is voor Cup-a-Soup met ‘Nucleaire Top Discobol’ ontwikkeld door TBWANEBOKO. Deze commercial is uitgezonden op BNR tijdens de nucleaire top. De vakjury is van oordeel dat er doelmatig gebruik gemaakt wordt van humor, passend bij ’t werkt concept van Cup-a-Soup. Leuke uitsmijter is dat het thuiswerken tijdens de Top ook geadviseerd wordt buiten de Randstad. Creatieve vondst om op deze manier in te haken op het overheidsthema de Nucleaire Top. Een inhaker pur sang en een aanmoediging tot inhaken voor andere adverteerders!

 

Publieksprijs
Met 35% van de stemmen heeft de Nederlandse consument bepaald dat ‘Oude’ van Vodafone gemaakt door Achtung! de publieksprijs van de RAB Radio Advertising Awards heeft gewonnen. Voor deze prijs werden zes voorrondes gehouden waarin steeds twintig radiocommercials door minimaal duizend respondenten werden beoordeeld, uitgevoerd door onafhankelijk marktonderzoeksbureau Ruigrok | NetPanel. Een radiocampagne op alle RAB-radiostations riep consumenten op om te stemmen via de website www.debesteradiocommercial.nl.

 

Radioadverteerder van het jaar
De Nederlandse Staatsloterij (Doom&Dickson, Lemz, Joe Public, Etcetera / Universal Media) mag zich in 2014 Radioadverteerder van jaar noemen. Staatsloterij omarmt het medium radio en haar luisteraars door te kiezen voor een tailor made aanpak in creatie, de luisteraar wordt door de Staatsloterij in de commercials aangesproken op het luisteren naar het eigen radiostation. Gewaardeerd wordt ook de bravoure om een heel reclameblok in te kopen en te vullen met commercials voor de miljonair to be; een centrale thematische gedachte uitgewerkt in aparte commercials over de besteding van de te winnen miljoenen. Hierbij wordt alleen bij aanvang en afsluiting van het blok de eigen merknaam genoemd. Staatsloterij gebruikt radio in al haar facetten en profiteert tevens van de opgebouwde bekendheid en waardering door al jarenlang consistent gebruik te maken van de kracht van radioreclame. Staatsloterij staat model voor andere radioadverteerders.

 

Radioplanner van het jaar
Helen Jones van mediabureau Universal Media heeft de prijs voor Radioplanner van het jaar in ontvangst genomen. Zij wordt intern bij Universal Media gezien als de radio-expert, door haar kennis over en onbegrensde interesse in het medium. Ze initieert workshops en masterclasses voor haar collega’s om er zeker van te zijn dat iedereen bij Universal Media de juiste radiokennis heeft. Ze adviseert haar adverteerders met steekhoudende argumenten over de toegevoegde waarde van radio en is vernieuwend in haar plannen. Ze durft! En daarmee is zij een ambassadeur voor het medium radio om van te dromen.

 

RAB
Het RAB (Radio Advies Bureau) is de marketingorganisatie van alle landelijke en regionale, publieke en commerciële radiostations en staat voor het vermarkten van radiokennis & inspiratie van nu en van morgen voor de adverteerder en haar adviseurs. RAB is één van de opdrachtgevers van het Nationaal Luister Onderzoek (NLO) en biedt ondersteuning aan adverteerders, reclame- en mediabureaus om effectieve en creatieve radioreclame te maken.

 

De winnende en de genomineerde radiocommercials zijn te beluisteren op www.rab.fm.


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.