Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4907
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    617928

Auteurs van dit blog

Recordopbrengst voor 3FM Serious Request 2014


de redactie

511 weergaven

3FM Serious Request heeft een recordbedrag van 12.380.438,- euro ingezameld voor de slachtoffers van seksueel geweld in conflictgebieden. NPO 3FM dj’s Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Domien Verschuuren verlieten zojuist na zes dagen het Glazen Huis op de Grote Markt in Haarlem. Op het podium aan het bomvolle Houtplein is het totaal ingezamelde bedrag bekend is gemaakt: 12.380.438,- euro. Een recordopbrengst. Van 18 tot en met 24 december maakten de 3 dj’s zonder eten 24 uur per dag radio en TV vanuit het Glazen Huis, gesteund door een hartelijk en gul publiek.

 

In het hele land waren initiatieven die bijdroegen aan het eindbedrag. NPO 3FM vraagt met Serious Request 2014 aandacht voor vrouwen en meisjes, die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer worden van seksueel geweld. Een stille ramp die miljoenen vrouwen treft en beschadigt.

 

Wilbert Mutsaers, zendermanager NPO 3FM, haalde de 3 dj’s uit het Glazen Huis: “Heel veel mensen in Nederland, heel veel mensen in Haarlem hebben zich van hun beste kant laten zien en ons geholpen geld in te zamelen voor de slachtoffers van seksueel geweld in conflictgebieden. Het Rode Kruis kan met dit enorme bedrag veel vrouwen en meisjes helpen. De uitgebreide aandacht die er nu voor deze stille ramp is, is belangrijk. Ik heb groot respect voor iedereen die ons meehelpt om van 3FM Serious Request een succesvolle actie te maken.”

 

Anthem
Jacqueline Govaert zorgde met het door haar geschreven “Make More Sound” voor het themalied van 3FM Serious Request 2014. Deze editie was “Runaway (U&I)” van Galantis de plaat die de dj’s in het Glazen Huis en het publiek op de Grote Markt elke keer in beweging kreeg. De dj’s dansten door het huis en lieten het publiek klappen en springen. De plaat werd veel aangevraagd en is voor de dj’s het anthem van 3FM Serious Request 2014.

 

3FM Top Serious Request
Vanaf 24 december 21:30 uur zendt NPO 3FM de Top Serious Request uit met de meest aangevraagde nummers van 3FM Serious Request 2014, ruim 2.000 tracks in totaal. De favoriete platen van de 3FM luisteraars worden tot 31 december 10:00 uur 24 uur per dag gedraaid. De Top 10 is:

 

01 Gary Fomdeck – I’ll Be There This Christmas
02 Galantis- Runaway (U & I)
03 Claudia de Breij – Mag ik dan bij jou
04 Ed Sheeran – Thinking Out Loud
05 Mark Ronson & Bruno Mars – Uptown Funk
06 Hozier – Take Me To Church
07 Aronchupa – I’m an Albatraoz
08 Jacqueline Govaert – Make More Sound
09 Dotan – Home
10 Pharrell Williams – Happy

 

Internationaal
Het concept 3FM Serious Request kent sinds 2006 ook edities in het buitenland. In december 2014 stonden 7 Glazen Huizen in Europa: in Zweden, Zwitserland, Wallonië (België), Oostenrijk, Portugal, Letland en in Haarlem, Nederland.

 

3FM Serious Request
Met 3FM Serious Request zet NPO 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj’s van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie en zijn online te volgen. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie. Met de opbrengst van 3FM Serious Request 2014 helpt het Rode Kruis meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden.

 

In 2004 haalde 3FM Serious Request € 915.955 op voor de vluchtelingen in Darfur. Sindsdien zet 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. Vanaf 2006 sloten internationale radiostations uit België, Zweden, Zwitserland, Kenia en Korea zich bij de actie aan. In 2015 staat het Glazen Huis in Heerlen.

 

Voor meer informatie over 3FM Serious Request 2014 én voorgaande edities van 3FM Serious Request: www.3fm.nl en www.rodekruis.nl.


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.