Spring naar bijdragen

België

  • artikelen
    1118
  • opmerkingen
    41
  • weergaven
    184797

Auteurs van dit blog

Music for Life: bekende VRT-radiostemmen van nieuws en sport zamelen 6.650 euro in


de redactie

387 weergaven

De actie ‘Lezen for Life’, waarvoor meer dan vijftig bekende VRT-radiostemmen (van nieuws, duiding, sport en de regionale redacties van Radio 2) verhalen gingen voorlezen, heeft 6.650 euro opgebracht voor vzw Luisterpunt. Die zet boeken om in luisterboeken en brailleboeken, zodat ze toegankelijk worden voor mensen met leesproblemen of visuele beperkingen. Voor minimaal 75 euro konden luisteraars hun eigen nieuwslezer, verslaggever of presentator in huis halen voor een voorleesopdracht.

 

Er kwamen meer dan zeventig aanvragen binnen voor de meest uiteenlopende klussen. Veel scholen en bibliotheken vroegen om (kinder-)verhalen voor te lezen. Maar er waren ook luisteraars die de stemmen boekten voor heel andere opdrachten.

 

Zo werden Fatma Taspinar en Marieke Van Cauwenberghe verhuurd aan verenigingen om hun jaarlijkse quiz te presenteren. Kathleen Huys gaat een dictee voorlezen aan studenten. Marjan Temmerman leent haar stem aan de jaarlijkse bijeenkomst van bibliothecarissen. Sofie Pattyn gaat een nieuwjaarsbrief voorlezen. En Dennis van den Buijs zal een lezing voor zijn rekening nemen tijdens de kerstviering in de basiliek van Grimbergen.

 

In totaal bracht de actie 6.650 euro op voor de vzw Luisterpunt, een bibliotheek die boeken aanpast voor mensen met een leesbeperking. Bestaande boeken worden bij Luisterpunt omgezet in luisterboeken of brailleboeken. Dat kost al gauw 500 euro per boek en de vraag is groter dan het aanbod.

 

Website: www.vrt.be


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.