Spring naar bijdragen

België

  • artikelen
    1125
  • opmerkingen
    41
  • weergaven
    190991

Auteurs van dit blog

Bekende radiostemmen lezen voor ten voordele van vzw Luisterpunt


de redactie

455 weergaven

De radioploeg van VRT Nieuws en Sport steunt Music for Life met een opmerkelijke actie. Vanaf vandaag kan je een bekende radiostem boeken om een verhaaltje voor te lezen, tijdens de treinrit, op school, bij mensen thuis in de zetel, in ziekenhuizen, bedrijven of bibliotheken: het kan allemaal. Mensen hebben de keuze uit meer dan vijftig bekende radiostemmen, waaronder Xavier Taveirne (“De ochtend”), Peggy De Meyer (radionieuws), Jan Van Delm (radionieuws), Ruben Van Gucht en Peter Vandenbempt (Sporza). De opbrengst gaat integraal naar vzw Luisterpunt die boeken toegankelijk maakt voor mensen met een leesbeperking.

 

Studio Brussel-nieuwsstem Katrien Boon: “Verhalen vertellen, het is iets wat radiojournalisten de hele tijd doen. Dus waarom zouden we er dan geen centje mee verdienen voor het goede doel? Wat kunnen wij als nieuwsstemmen beter in de strijd gooien dan onze stem? De radio die tot leven komt bij je thuis, in de bib, in je vereniging, dat is toch een beetje tovenarij? En de opbrengst gaat naar een leesinitiatief, dat past perfect bij wat wij doen.”

 

Een boek, een stripverhaal of een dictee in de les Nederlands: de nieuwsstemmen lezen voor wat je wil.

 

Studio Brussel-nieuwslezeres Benedikte Coussement: “Verhalen voorlezen, dat is wat we doen. Maar denk gerust mee out of the box. Boek ons voor een thriller tijdens je treinrit, laat ons je liefdesbrief voorlezen aan je vrouw, of entertain je klanten met een verhaal door de intercom van je winkel.”

 

Ten voordele van Luisterpunt
Met het ingezamelde geld steunt de radionieuwsdienst Luisterpunt. Luisterpunt is een vzw die boeken omzet voor mensen met een leesbeperking zoals blinden, slechtzienden of MS-patiënten. Boeken worden omgezet naar een luisterboek of een brailleboek. Maar een omzetting kost algauw 500 euro. Met de opbrengst van Music for Life kan luisterpunt zijn collectie uitbreiden. Want het aanbod nieuwe boeken loopt achter op de vraag: mensen met een leesbeperking vragen om nieuwe boeken, maar die zijn nog niet beschikbaar.

 

Hoe werkt het?
Via de website deredactie.be/lezenforlife kan je een aanvraag indienen om een stem te boeken. Je verzoek wordt doorgestuurd naar de door jou geselecteerde voorlezer. Je spreekt dan rechtstreeks met hem of haar verder af.

 

De actie loopt vanaf 10 december tot kerstavond. De voorleessessie mag wel plaatsvinden na 24 december, maar moet wel al geboekt en betaald zijn voor kerstavond.

 

Voor een voorleessessie van gemiddeld een half uur betaal je minstens 75 euro. Maar meer mag natuurlijk altijd. De radionieuwsdienst werkt niet per opbod, maar met een vaste minimumprijs. Zo heeft iedereen de kans om voor even een radiostem in huis te halen.

 

De journalisten zijn allemaal werkzaam in een bepaalde regio. Meer informatie hierover vind je op de website.

 

Website: deredactie.be/lezenforlife


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.