Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4907
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    617383

Auteurs van dit blog

Genomineerden Goed gezien 2014


de redactie

307 weergaven

Onder de noemer “Goed gezien” gingen het Vlaamse Radio 2 en de Koning Boudewijnstichting samen met Het Nieuwsblad een zomer lang op zoek naar lokale initiatieven die van een buurt een warme, aangename buurt maken. Uit alle inzendingen heeft de jury vijf initiatieven, een per provincie, genomineerd. Die winnen alvast een geldprijs van duizend euro. Het project dat uiteindelijk wint, krijgt daar nog eens duizend euro bovenop en van het project worden starterspakketten gemaakt zodat iedereen het kan toepassen in zijn of haar buurt.

 

Dit zijn de genomineerden:

  • Antwerpen – De Concertgarage – Stefan en Leen uit Ranst maken maandelijks hun garage leeg om er een concert of comedyavond te organiseren voor maximum 35 personen.
  • Limburg – De Hasselbraam – Een stadstuintje in hartje Hasselt dat onderhouden wordt door Tinne en haar buren.
  • Oost-Vlaanderen – Het Spilvarken – Drie varkentjes die in de stad Gent worden verzorgd door Nathalie en haar dertig hulpboeren.
  • Vlaams-Brabant/Brussel – KOTKOT – Kippen, schapen en een compostezel. Kortom een kleine dierenboerderij in Sint-Jans-Molenbeek, opgestart door Ruth en de hele buurt.
  • West-Vlaanderen – De Instrumentheek – Een idee bedacht door Jelle en zijn vrienden uit Kortrijk om materialen uit te lenen in plaats van (onnodig) aan te kopen.

 

Radio 2 en de Koning Boudewijnstichting gaan nu op zoek naar mensen die zich engageren om een van die initiatieven ook in de eigen buurt uit te rollen. Tot en met 24 november om 12 uur kan iedereen stemmen via de website van Radio 2. Daar kunnen alle reportages herbeluisterd worden. Stemmen betekent niet alleen dat mensen het project leuk vinden, maar ook dat ze zich engageren om het project in hun buurt op te zetten.

 

Het initiatief dat de meeste aanhangers verzamelt, krijgt een geldprijs van duizend euro en wordt in heel Vlaanderen vermenigvuldigd met behulp van een starterspakket. Elke persoon die gestemd heeft op het winnende project maakt kans op zo een starterspakket om hetzelfde initiatief op te starten in zijn of haar buurt.

 

De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens een live-uitzending van Avondpost op zaterdag 6 december.

 

Kleine buurtinitiatieven
Met “Goed gezien” plaatsen Radio 2 en de Koning Boudewijnstichting, samen met Het Nieuwsblad, kleine buurtinitiatieven in de kijker. Weerman Frank Deboosere is peter van de actie. “Dergelijke initiatieven moeten gekoesterd worden en verdienen navolging”, aldus Frank Deboosere. “Maar mensen die zich voor hun straat, wijk of buurt engageren zijn vaak heel bescheiden.”

 

De actie Goed gezien ontstond uit het Luisternetwerk van de Koning Boudewijnstichting. Dat is een netwerk van lokale antennes die nieuwe of hardnekkige sociale problemen signaleren zoals armoede bij zelfstandigen, ondervoeding van senioren, gebrek aan solidariteit in de buurt…

 

De actie is dit jaar aan haar tweede editie toe.

 

Website: www.radio2.be


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.