Spring naar bijdragen

België

  • artikelen
    1118
  • opmerkingen
    41
  • weergaven
    185039

Auteurs van dit blog

Vlaamse Regering en VRT akkoord over nieuwe BHO


de redactie

366 weergaven

Na de Raad van Bestuur van de VRT heeft ook de Vlaamse Regering de nieuwe Beheersovereenkomst 2016 – 2020 tussen de Vlaamse Gemeenschap en de VRT goedgekeurd. Die beheersovereenkomst bepaalt het kader waarbinnen de openbare omroep de komende vijf jaar haar opdracht zal vervullen. De VRT wordt verder uitgebouwd tot een toekomstgerichte en toonaangevende publieke omroep. Ze moet werk maken van een wendbare en efficiënte organisatie, inzetten op een digitale en innovatieve toekomst en een marktversterkende rol spelen.

 

De kernopdrachten van de publieke omroep blijven dezelfde als voorheen en worden opgedeeld in zeven strategische doelstellingen. De VRT blijft een kwalitatief aanbod realiseren voor alle Vlamingen. De prioriteit in dit aanbod ligt bij informatie, cultuur en educatie. Ontspanning met een meerwaarde en sport dienen een breed publiek te bereiken en de sociale cohesie te versterken.

 

De VRT behoudt alle aanbodsmerken. Eén, Canvas, Ketnet, Radio1, Radio2, Klara, MNM, Studio Brussel, VRT Nieuws (als opvolger van deredactie.be in 2016) en Sporza blijven de belangrijkste aanknopingspunten met de Vlaamse mediagebruiker. Het merk VRT wordt ingezet om het onderscheidend karakter van de publieke omroep te onderstrepen en fungeert ook als kwaliteitslabel.

 

De openbare omroep speelt in op het wijzigend mediagebruik van zijn publiek en zal zijn online aanbod versterken en investeren in innovatie.De VRT heeft een belangrijke hefboomfunctie in de Vlaamse mediasector. Ze zal meewerken aan een versterking van het medialandschap door een ruimer aandeel van haar budget te investeren in externe producties en door meer samen te werken met andere mediaorganisaties.

 

De openbare omroep moet het de komende jaren met minder overheidsmiddelen doen. Binnen het duidelijk afgesproken budgettair kader in de Beheersovereenkomst, zal de VRT een Transformatieplan voor een toekomstgerichte en wendbare organisatie opstellen.

 

Sven Gatz, Vlaams minister van Media: ”Ik ben zeer tevreden dat de onderhandelingen met de VRT over een nieuwe beheersovereenkomst constructief zijn verlopen. De Vlaamse Regering, de directie en de raad van bestuur hebben er duidelijk voor gekozen om de VRT verder uit te bouwen tot een moderne, toekomstgerichte en toonaangevende publieke omroep. Ze zal bovendien inzetten op het versterken van de mediasector door meer te investeren en nauwer samen te werken met externe productiehuizen en mediaorganisaties.”

 

Luc Van den Brande, voorzitter van de raad van bestuur van de VRT: “De openbare omroep moet de volgende jaren een aanzienlijke budgettaire inspanning doen. Hier tegenover staat een gewaarborgde financiering voor de komende jaren. Die stabiliteit is absoluut noodzakelijk in een periode waarin de VRT haar nieuwe toekomststrategie en transformatie moet doorvoeren. Belangrijk is ook dat er een algemene consensus is dat Vlaanderen ook in de toekomst en sterke openbare omroep nodig heeft die op een innovatieve manier publieke meerwaarde biedt en zijn rol als maatschappelijke dienstverlener ten volle opneemt. De VRT moet alle Vlamingen blijven bereiken en met een aangepast aanbod aanwezig zijn op alle relevante platformen.”


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.