Spring naar bijdragen

Imagine van John Lennon nieuwe nummer 1 in NPO Radio 2 Top 2000


de redactie

356 weergaven

Imagine van John Lennon is dit jaar het favoriete nummer van het publiek. De nieuwe nummer 1 van de NPO Radio 2 Top 2000 stoot daarmee Hotel California van The Eagles van de troon. The Eagles verhuizen dit jaar naar nummer 3. Bohemian Rhapsody van Queen staat, net als vorig jaar, op de tweede plaats en maakt de top 3 compleet.

 

De nieuwe nummer 1 stond vorig jaar nog op plek 38 in de Top 2000. Jurre Bosman, zendermanager van NPO Radio 2: “De Top 2000 gaat over muziek en de verhalen achter de muziek. Imagine heeft na meer dan veertig jaar nog niets aan kracht ingeboet. Het nummer verwoordt perfect het gevoel na de aanslagen in Parijs. De plaat biedt veel mensen troost en geeft tegelijkertijd hoop. We sluiten het jaar af met een eervolle nummer 1.”

 

Woensdag 16 december, de dag van het concert Helden van de Top 2000, wordt de volledige Top 2000-lijst bekendgemaakt. Vanaf 2 december kan al wel op staatieindetop2000.nl worden gecheckt of de favorieten van luisteraars een notering in de lijst hebben.

 

Record
Vrijdagavond om 22:00 uur eindigde de stemweek. In totaal is een recordaantal van 4,5 miljoen stemmen uitgebracht. Dat is bijna 20 procent meer dan vorig jaar. Opvallend is dat 31 procent van de stemmen door jongeren onder de 30 jaar is uitgebracht.

 

Website
De top 3, artiesteninformatie, nieuwsitems, video’s en andere informatie over de Top 2000 is terug te vinden op www.nporadio2.nl en in de Radio 2-app. Natuurlijk kunnen bezoekers ook live meeluisteren, kijken en reageren via de website. Vanaf 16 december staat hier ook de complete lijst.

 

Top 2000
De Top 2000 is een van de grootste radio- en muziekevenementen van Nederland waar jaarlijks 11 miljoen mensen naar kijken en luisteren. De lijst met 2000 nummers wordt elk jaar samengesteld door het publiek en is te horen vanaf eerste kerstdag tot en met oudejaarsavond op NPO Radio 2. De NTR verzorgt de televisie-uitzendingen: Top 2000 Quiz, Top 2000 a gogo en het nieuwe concert Helden van de Top 2000 op NPO 3. Het publiek kan de Top 2000 live beleven in het Top 2000 Café bij Beeld en Geluid in Hilversum.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.