Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4907
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    617403

Auteurs van dit blog

NPO Radio 4 en Klara (VRT) verkennen elkaar in gezamenlijke uitzending


de redactie

325 weergaven

De klassieke zender NPO Radio 4 en de Vlaamse evenknie Klara gaan vrijdag 27 november in een gezamenlijke uitzending een dag lang elkaars publiek verrassen met het mooiste op klassieke muziek gebied in Nederland en Vlaanderen. De uitzending met het thema BesteBuren komt van 09:00 tot 17:00 uur live vanaf de conferentie Buma Classical in TivoliVredenburg in Utrecht.

 

Aanleiding is het BesteBuren-jaar waarin de Vlaams-Nederlandse culturele samenwerking wordt gevierd.

 

Alle programma’s worden door een Vlaams-Nederlands duo gepresenteerd: Nicole van Opstal (Klara) en Ab Nieuwdorp (NPO Radio 4), Werner Trio (Klara) en Margriet Vroomans (NPO Radio 4) en Katelijne Boon (Klara) en Hans Haffmans (NPO Radio 4). Zij ontvangen gasten uit beide landen, waaronder Xavier Vandamme, Ralph van Raat, Piet Menu, Marc Reugebrink, Georges Mutsaerts en Remy van Kesteren.

 

Tijdens BesteBuren verkennen zij de muzikale voorkeuren van Vlamingen en Nederlanders, bespreken zij de nieuwste ontwikkelingen in de klassieke muziek in Vlaanderen en Nederland en stellen zij elkaar grote talenten uit de Vlaamse en Nederlandse klassieke muziek voor. De Vlaamse en Nederlandse luisteraars zullen verrast zijn met welke grootheden van respectievelijk de noorder- en de zuiderburen zij die dag gaan kennismaken.

 

Gedurende de dag spelen live: het Kugoni Trio (piano, viool en saxofoon), Revue Blanche (harp, fluit, altviool, sopraan) en Jolente De Maeyer (viool) /Nikolaas Kende (piano) uit Vlaanderen. En uit Nederland: Nora Fischer (sopraan) / Daniël Kool (piano), het Berlage Saxophone Quartet en het Matangi Quartet.

 

NPO Radio 4
NPO Radio 4 brengt vierentwintig uur per dag klassieke muziek. Het aanbod, van de middeleeuwen tot nu, richt zich op zowel de nieuwe als de ervaren liefhebber. Radio 4 volgt actief het Nederlandse muziekleven en geeft aandacht aan jong talent.

 

Website: nporadio4.nl

 

Klara (VRT)
De VRT zender Klara brengt een aanbod van klassieke muziek, jazz, world, chanson en experimentele muziek. De zender heeft ook dagelijks oog voor de ontwikkelingen in de kunst en voor de wereld waarin die kunst tot uiting komt. Genot, schoonheid en inzicht is wat Klara zijn luisteraar wil bieden. Slow radio in een wereld vol hectiek.

 

Website: klara.be

 

BesteBuren
Met BesteBuren vieren Vlaanderen en Nederland 20 jaar culturele samenwerking. Het Vlaams-Nederlands Huis deBuren (Brussel) en DutchCulture (Amsterdam) organiseren tot en met februari 2016 kleine en grote activiteiten in de meest uiteenlopende disciplines.

 

Website: besteburen.eu

 

De uitzending is alleen live bij te wonen voor deelnemers aan de conferentie Buma Classical. Meer informatie bumaclassical.com


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.