Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4925
  • opmerkingen
    1027
  • weergaven
    621676

Auteurs van dit blog

Rel rond terrasmeisjes wint 100% NL Komkommertijd Award 2015


de redactie

318 weergaven

De 100% NL ochtendshow Goeiemorgen Lex is de afgelopen weken op zoek gegaan naar de leukste en meest opvallende ‘komkommernieuwtjes’: klein nieuws dat tijdens de vakantieperiode groots door de media wordt opgepakt. Vanmorgen maakte dj Lex Gaarthuis tijdens zijn ochtendshow de winnaar bekend van de ‘Goeiemorgen Lex Komkommertijd Award 2015’. Het bericht over ‘de terrasmeisjes’ is door de luisteraar van 100% NL verkozen tot het meest vermakelijke komkommertijdnieuws van deze zomer.

 

Veel Nederlanders waren de afgelopen zomerperiode op vakantie, tv-series en programma’s hadden een zomerstop en BN’ers lagen op het strand: een tijd waarin klein nieuws soms paginagroot in de krant staat. 100% NL dj Lex Gaarthuis geniet elke zomer van al het komkommernieuws “Juist in deze zomerperiode komen de mooiste pareltjes in het nieuws voorbij, reden om daar tijdens Goeiemorgen Lex een titel aan te wijden. Des te onzinniger het nieuws, des te beter”.

 

Lex vroeg zijn luisteraars te stemmen op het mooiste komkommertijdnieuws van deze zomer. Er kwamen tijdens Goeiemorgen Lex voldoende kanshebbers voorbij: van de ooglidcorrectie van Andy van der Meijde (23,9 procent van de stemmen), een visboer die 10 parels in een oester vindt (18 procent) en een kerststallententoonstelling die midden in de zomer wordt gehouden (15,8 procent) tot een ruzie om een bankje bij een Amsterdams café (12,2 procent).

 

Het nieuws over de ‘terrasmeisjes’ werd groot door de verschillende Dagbladen opgepakt. De Terrasmeisjes werden bekend door een video die Dimitri Olde Nordkamp uit Hengelo begin juli op YouTube plaatste. De 23-jarige Nadia en de 27-jarige Francisca uit Alkmaar vonden op een terras in Hengelo een haar op het broodje van één van de twee. Vervolgens ontstaat er een bekgevecht op het terras, onder andere met de bediening. Dimitri filmde alles met zijn mobiel. Volgens ruim 30 procent van de luisteraars van 100% NL is dit nieuws het meest vermakelijke komkommertijdnieuws en dé winnaar van de ‘Goeiemorgen Lex Komkommertijd Award 2015’.

 

Dimitri Olde Nordkamp, maker van het komkommernieuws van 2015: “Het filmpje gaat echt nérgens over. Er is geen begin, geen einde en het is niet leuk en tóch keek heel Nederland naar het filmpje. Echt komkommernieuws dus!”

 

De Award wordt opgestuurd naar Nieuw Zeeland, daar woont Dimitri nu. “Ik ben Nederland helemaal zat, dus ik ben naar Nieuw Zeeland vertrokken om daar te gaan werken. Dat heeft trouwens niets met de soap van de terrasmeisjes te maken, daar heb ik nu al weken niets meer over gehoord of gelezen”.

 

Luister hier hoe Dimitri tijdens de 100% NL ochtendshow Goeiemorgen Lex met de titel wordt verrast.


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.