Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4916
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    620140

Auteurs van dit blog

Groot Nieuws Radio blijft uitzenden op AM 1008


de redactie

403 weergaven

Het christelijke radiostation Groot Nieuws Radio blijft in ieder geval tot september 2017 uitzenden via de middengolf. Het station kiest daar bewust voor terwijl NPO Radio 5 en Radio Maria per 1 september stoppen met hun uitzendingen via de middengolf. Daarnaast start Groot Nieuws Radio op dinsdag 1 september 2015 de uitzending via DAB+.

 

Interim-directeur Koos Timmer: “We gunnen onze luisteraars meer tijd om over te stappen naar digitale radio. Het is nog te vroeg om helemaal te stoppen met de middengolf. De luisteraars krijgen op deze manier de tijd om oude radio in te wisselen voor een radio die geschikt is voor DAB+.”

 

DAB+
Vanaf september zal Groot Nieuws Radio in grote delen van Nederland buitenshuis te ontvangen zijn met een digitale radio.

 

Timmer: “Hiervoor moest nog behoorlijk wat werk verzet worden, omdat we bij de verdeling van de DAB+-frequenties slechts één regionale frequentie toebedeeld kregen. Hierdoor zou Groot Nieuws Radio alleen in het noordoosten van Nederland te ontvangen zijn.”

 

Groot Nieuws Radio heeft zich ingespannen om extra capaciteit te verkrijgen om zoveel mogelijk luisteraars de mogelijkheid te geven via DAB+ af te stemmen op het radiostation.

 

Buitenshuis
Timmer: “We zijn heel blij dat we kunnen starten met uitzenden via DAB+. De geluidskwaliteit is vele malen beter dan de middengolf. We richten ons in eerste instantie op luisteraars die buitenshuis of in de auto luisteren. In de komende jaren zal het signaal versterkt worden, zodat er ook binnenhuis naar Groot Nieuws Radio geluisterd kan worden via DAB+.”

 

In de komende tijd zal Groot Nieuw Radio proberen landelijke DAB+-dekking te verkrijgen.

 

Website: grootnieuwsradio.nl


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.