Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4877
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    603130

Auteurs van dit blog

Radio Maria stopt  1 september met de middengolf


de redactie

316 weergaven

Na 1 september is Radio Maria Nederland uitsluitend digitaal te beluisteren. Het katholieke radiostation verdwijnt van de middengolf (675 kHz) maar blijft te ontvangen via DAB+ en internet.

 

Luisteraars moeten vanaf 1 september digitaal afstemmen op Radio Maria via DAB+ of internetradio. De zender is dan niet meer te ontvangen via de middengolf.
KPN, exploitant van de zendmast, staakt de uitzendingen via de middengolf eerder dan verwacht. Na uitgebreid onderzoek van het bestuur van Radio Maria blijkt dat er geen betaalbaar AM-alternatief is. Vanaf september wordt er daarom volledig ingezet op digitaal. “Digitale radio is de radio van de toekomst. Met een veel betere geluidskwaliteit dan via de analoge signalen van de middengolf” geeft bestuursvoorzitter Ger Zimmermann aan.

 

De campagne ‘Radio Maria gaat digitaal’ gaat van start om alle luisteraars en geïnteresseerden te informeren over de mogelijkheden van het digitale luisteren.
“We vinden het erg belangrijk om onze luisteraars zo goed mogelijk te helpen bij de overstap naar digitale radio” zegt Zimmermann. “Er is een technisch spreekuur zodat luisteraars met hun vragen ergens terecht kunnen. Ook bieden we op onze website alle mogelijke informatie om zorgeloos over te kunnen stappen naar digitale radio.”

 

In september verwacht Radio Maria een aangepaste app uit te brengen voor smartphones en tablets, voor de platforms iOS en Android. Op de website www.radiomaria.nl/digitaal houdt de organisatie alle ontwikkelingen rondom het nieuwe luisteren bij.

 


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.