Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4904
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    614478

Auteurs van dit blog

Scenarioschrijfster Frieda Mulisch te gast bij De Klassieken


de redactie

385 weergaven

Aankomende week is scenarioschrijfster Frieda Mulisch een week lang te gast in de rubriek ‘Het Klassieke Hart’ in het programma De Klassieken met Hans Smit bij de AVRO op NPO Radio 4. Van maandag 25 tot en met vrijdag 29 augustus vertelt Mulisch elke ochtend rond 10:15 uur welke klassieke muziek haar na aan het hart ligt en waarom. Zo laat ze werken horen van Verdi, Mozart en Prokofjev.

 

Scenarioschrijfster Frieda Mulisch (1974) is de dochter van de in 2010 overleden schrijver Harry Mulisch en is momenteel te zien in het AVROTROS avonturenprogramma ‘Atlas’. In ‘Atlas’ nemen twaalf bekende Nederlanders het tegen elkaar tijdens een extreme tocht door Suriname. In 10 etappes strijden twee teams om een stuk van de Atlas: de kaart die uiteindelijk de vindplaats zal prijsgeven van het goud uit het regenwoud van Suriname. 
Deelnemers zijn, naast Frieda Mulisch, onder anderen schaatser Bob de Jong en cosmetisch arts Robert Schoemacher. Verder is Frieda Mulisch ook bezig met een dramaserie over het leven van haar vader Harry Mulisch. Op deze manier wil ze haar vader laten voortleven. En in oktober komt een dichtbundel van Frieda uit, waarin gedichten staan van haar vader die zij beantwoordt.

 

In het interview vertelt Frieda dat klassieke muziek al vroeg in haar leven kwam, mede door haar vader. Frieda: “Mijn vader kende een klassiek stuk na één keer beluisteren, maar ik blijf ontdekken en erin groeien”.

 

De Klassieken, met presentatie van Hans Smit, is dagelijks tussen 09:00 en 12:00 uur te beluisteren bij de AVRO op NPO Radio 4. Voor meer informatie kijk op deklassieken.radio4.nl

 

 


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.