Jump to content

The Netherlands

  • entries
    3,107
  • comments
    544
  • views
    89,143

Contributors to this blog

RadioDay2017 in Harlingen

Sign in to follow this  
de redactie

326 views

RadioDay.jpg.6710202af784da6774c654d1ca7ea37e.jpgOp zaterdag 20 mei wordt in Harlingen een internationaal evenement gehouden voor de echte radioliefhebber: RadioDay2017. Net als in voorgaande jaren zijn het vooral fans van de vroegere radiostations op zee
die de dag bezoeken. Er is voor hen dan ook veel te beleven. Het is overigens de eerste keer dat het evenement in Harlingen wordt gehouden.


Entrepotgebouw
De RadioDay2017 is in het historische Entrepotgebouw bij de Willemshaven in de Friese havenstad. Er is een ruim gevarieerd programma. Radiomedewerkers uit de zeezendertijd komen de bezoekers vertellen over hun herinneringen. Er worden unieke films vertoond die nog nooit eerder te zien waren. Radio-Awards (blijk van waardering) worden uitgereikt aan oudgedienden. Marktkramen bieden voor ieder wat wils. In het gebouw is een grote ruimte met catering waar bezoekers, dj’s, presentatoren en mensen uit de radiowereld elkaar kunnen ontmoeten om bij te praten.


Extra attracties
Ook buiten het Entrepotgebouw is wat te beleven. De historische zeesleper Holland ligt aan de kade en kan bezocht worden. Bijzonderheid: de scheepsmotor is identiek aan die van het voormalige zendschip van Radio Caroline.


In de Harlinger haven ligt het ook zendschip Jenni Baynton. Via AM 747 worden daar rechtstreeks programma’s uitgezonden. Belangstellenden kunnen ook dit schip via een overtocht met een tender bezoeken, maar de capaciteit is beperkt! Er zijn (uitsluitend bij voorinschrijving) nog enkele kaarten beschikbaar.


Tijden en toegangsprijs
De RadioDay2017 begint op zaterdag 20 mei om 11:00 uur en duurt tot 17:00 uur.
Kosten per persoon: € 15,- (voorverkoop) en op de dag zelf aan het gebouw € 17,50. (bezoek radioschip € 10,-)


Vooraf boeken en meer informatie
Vooraf boeken kan via een mailtje naar radiodagharlingen@gmail.com. Meer informatie is te vinden op www.RadioDay.nl en facebook: RadioDay Harlingen.

Sign in to follow this  


0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.