Spring naar bijdragen

België

  • artikelen
    1118
  • opmerkingen
    41
  • weergaven
    184882

Auteurs van dit blog

Xavier Taveirne en Ruth Roets presenteren dit najaar De ochtend


de redactie

710 weergaven

Vanaf maandag 1 september presenteert Ruth Roets aan de zijde van Xavier Taveirne het Radio 1-programma “De ochtend”. Roets, tot voor kort nieuwscoördinator voor Radio 2, vervangt Bert Rymen die zich vanaf dit najaar voltijds focust op zijn nieuwe rol als Wetstraatjournalist voor VRT Nieuws.

 

Xavier Taveirne begint in september aan zijn derde seizoen als presentator van het Radio 1-programma De ochtend. Daarvoor krijgt hij radiojournaliste Ruth Roets aan zijn zijde als copresentator. Ruth is 36 en werkt al dertien jaar voor de openbare omroep. Ze was jarenlang nieuwslezer, eindredacteur en coördinator van het nieuws op Radio 2. Vanaf september neemt ze dus terug plaats achter de microfoon.

 

Ruth Roets: “De ochtend is het mooiste radiomoment van de dag. Je mag luisteraars wakker maken met boeiende verhalen en nieuws, op zoek gaan naar nuances, meningen en verklaringen. Met een open blik op de wereld. De vraag kwam totaal onverwacht maar het is een droom om dit te mogen doen.”

 

Bert Rymen wordt Wetstraatjournalist voor VRT Nieuws
Radiojournalist Bert Rymen gaat vanaf september de Wetstraatredactie van VRT Nieuws versterken. Hij zal samen met Johny Vansevenant en Marc Van de Looverbosch de politieke berichtgeving verzorgen voor het radionieuws en ook politieke duiding brengen op de vijf radionetten van de VRT. Bert zet daarmee een punt achter bijna drie seizoenen bij De ochtend.

 

Bert Rymen: “De ochtend was zonder meer het leukste dat ik tot nog toe heb gedaan op de VRT. Zeker de maanden in de aanloop naar de verkiezingen en het Kiescafé aan Brussel-Centraal waren fantastisch. Maar de Wetstraat was voor mij al lang een droom en nu de nieuwe legislatuur begint is dit het ideale moment.”

 

De ochtend, elke weekdag van 06:00 tot 09: uur op Radio 1.

 

Website: radio1.be


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.