Spring naar bijdragen

België

  • artikelen
    1127
  • opmerkingen
    41
  • weergaven
    192192

Auteurs van dit blog

Studio Brussel geeft startschot voor De Nieuwe Lichting 2015


de redactie

491 weergaven

Dit najaar gaat Studio Brussel al voor het derde jaar op rij op zoek naar De Nieuwe Lichting, drie jonge, aanstormende Vlaamse bands die de radiozender met de wedstrijd een flinke duw in de rug geeft. Inschrijven voor De Nieuwe Lichting 2015 kan vanaf vandaag, niet toevallig de dag waarop Brihang, Amongster en Folie Douce – De Nieuwe Lichting van 2014 – het beste van zichzelf gaven op het Wablief?!-podium op Pukkelpop.

 

Vanaf vandaag gaat Studio Brussel op zoek naar De Nieuwe Lichting van 2015. Via denieuwelichting.be kunnen bands zich inschrijven door een eigen nummer door te sturen. Uit alle inschrijvingen kiest de muziekredactie van Studio Brussel zestig geselecteerden. Tussen 1 september en 11 december 2014 worden de zestig geselecteerden, één per dag van maandag tot en met donderdag, voorgesteld in het muziekprogramma Select.

 

“De Nieuwe Lichting is ons duwtje in de rug van jonge, aanstormende bands in Vlaanderen”, aldus Studio Brussel-nethoofd Jan Van Biesen. “Er is ontzettend veel opkomend muzikaal rock- en poptalent in Vlaanderen waar we als radiozender een belangrijke promotor voor zijn. Een rol die ons op het lijf geschreven is.”

 

Uit alle geselecteerden kiest een vakjury in januari 2015 de finalisten, waar uiteindelijk drie winnaars uit voortkomen. Zij volgen Brihang, Amongster en Folie Douce op, die vandaag dankzij Studio Brussel voor de eerste keer in hun nog prille carrière op Pukkelpop mochten optreden.

 

Website: stubru.be, denieuwelichting.be

 


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.