Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4902
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    614337

Auteurs van dit blog

Thema-avond NPO Radio 5: ‘Hoe dichtbij is de oorlog?’


de redactie

377 weergaven

Dinsdag 28 oktober presenteert NPO Radio 5 de thema-avond ‘Hoe dichtbij is de oorlog?’ en staat uitgebreid stil bij oorlogsdreiging en angst. Aanleiding is het Radio 5 onderzoek, waaruit blijkt dat een op de drie Nederlanders angstiger is dan vorig jaar. Belangrijkste angstveroorzakers zijn IS en terroristische aanslagen. Representatief onderzoek onder 1008 personen uit de Nederlandse bevolking van 18 jaar en ouder, uitgevoerd door onderzoeksbureau Ipsos in opdracht van Radio 5, toonde aan dat angstgevoelens in de Nederlandse samenleving het laatste jaar zijn toegenomen. Eén op drie Nederlanders is angstiger dan vorig jaar.

 

Hoe denken wij over de strijd van IS in Syrië en Irak, maar ook Ebola, Gaza, Oekraïne, Rusland? NPO Radio 5 staat in een gezamenlijk programma zes uur lang stil bij angst in de Nederlandse huiskamers en spanning op straat. Van 18:00 tot 24:00 uur is de thema-avond ‘Hoe dichtbij is de oorlog?’ op NPO Radio 5. Met gasten, factchecking, columns en reportages. De avond wordt gepresenteert door Rob Oudkerk, Hijlco Span, Naeeda Aurangzeb, Tom Herlaar, Bettine Vriesekoop en Embert Messelink.

 

Aan het woord komen betrokken journalisten, hoogleraren, vertegenwoordigers, experts, auteurs, burgers in Nederland en een keur aan deskundigen. Een greep uit de gasten: Aart Zeeman, Theodor Holman, Margriet van der Linden, Abdou Bouzerda, Yasmine Allas, Joop de Jong, Abram de Swaan en vele anderen. Onderwerpen zijn onder meer: Irak, Ebola, cyberjihad, IS handboek, oorlogsgeweld tegen vrouwen, moslims in Nederland, anti radicalisering en de psychische gevolgen voor slachtoffers. In reportages vertellen Nederlanders over hun angsten. De avond sluit af met een gesprek met jongeren afkomstig uit Syrië, Irak en Turkije die zoeken naar oplossingen voor geweld in oorlogsgebieden.

 

Kijk voor meer informatie op www.nporadio5.nl


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.