Spring naar bijdragen

België

  • artikelen
    1124
  • opmerkingen
    41
  • weergaven
    190723

Auteurs van dit blog

Gamen met live soundtrack en virtuele muzikale trips op “Iedereen Klassiek”


de redactie

447 weergaven

Gamen of aquagymen met live orkestbegeleiding, een virtuele muzikale trip maken of zelf een orkest dirigeren. Het kan allemaal op zaterdag 11 oktober in en rond het Concertgebouw in Brugge. Radiozender Klara, Concertgebouw Brugge, Brugge Plus en Stad Brugge slaan dit jaar voor de tweede keer de handen in mekaar om jong en oud, kenners en niet-kenners samen te brengen rond klassieke muziek.

 

Klara-nethoofd Chantal Pattyn: Klara is een kleine zender met een grote ambitie. Wij willen werkelijk iedereen aan de klassiek krijgen. Of u nu 7 of 77 bent. Of u een viool kan vasthouden of er nooit een van dichtbij zag.

 

En daarom bieden Klara en Concertgebouw Brugge op zaterdag 11 oktober een bijzonder participatief programma aan, waarbij alles draait rond klassieke muziek. Zo zijn de organisatoren nog op zoek naar honderd saxofonen om samen de 200e verjaardag van Adolphe Sax te vieren. Een geoefende saxofoonspeler zijn, is zelfs niet noodzakelijk. Een sax meenemen is al voldoende.

 

Jeroen Vanacker, artistiek directeur Concertgebouw Brugge: “Het Concertgebouw is in feeststemming en zet zijn deuren wagenwijd open. Tijdens Iedereen Klassiek pakken we uit met out-of-the-box-projecten die u een nieuwe beleving van klassieke muziek garanderen.”

 

App in C
Op Iedereen Klassiek wordt in wereldpremière “In C”, een app voor tablet-pc’s, voorgesteld. Met die toepassing kan iedereen wereldwijd inloggen en online bijdragen aan de uitvoering van “In C” van Terry Riley. Tijdens Iedereen Klassiek spelen muzikanten het werk live, samen met tabletspelers in het publiek en online spelers uit alle hoeken van de wereld.

 

Classic gaming
Gamen en klassieke muziek? Een niet zo evidente combinatie? U denkt er binnenkort anders over. De soundtracks van games leunen meer aan bij het grote klassieke repertoire dan u zou denken. Tijdens Iedereen Klassiek begeleidt Frascati Symphonic een gamer die live “Assassins Creed IV: Black Flag” speelt. De Brugse componist Benjamien Lycke schrijft speciaal voor deze gelegenheid een nieuwe adaptatie van de originele soundtrack.

 

Wie op zaterdag 11 oktober naar Brugge komt, beleeft klassieke muziek op een manier zoals nooit tevoren. Door middel van immersieve technologie, een videobril, trackers en een hoofdtelefoon nodigen de organisatoren u uit voor een bijna tastbare, hoogst persoonlijke virtuele wandeling in het Concertgebouw en tussen de muzikanten van Anima Eterna Brugge.

 

Aquagym
En dat is lang niet alles. Zo zijn er ’s morgens aquagymsessies in het stedelijk zwembad van Brugge, begeleid door een houtblazerskwintet. Wie overdag gaat shoppen in de Brugse binnenstad, wordt daarbij begeleid door klassieke muziek. Instrumentenbouwer Godfried-Willem Raes installeert dan weer een robotorkest in de foyer van het Concertgebouw.

 

En uiteraard kan u een hele dag terecht in de imposante concertzaal of de intieme kamermuziekzaal voor de mooiste klassieke concerten. Tijdens het slotconcert mag het publiek zelfs uit volle borst meezingen.

 

Wie er niet bij kan zijn op 11 oktober in Brugge, moet niets missen van Iedereen Klassiek. Klara zendt uit vanuit het Concertgebouw van 10:00 tot 19:00 uur. Met verslaggeving, concertfragmenten en het slotconcert integraal live. Canvas maakt een verslag van Iedereen Klassiek voor het programma Puur muziek op zondag 19 oktober. Uitgebreide verslagen zijn er op zondag 16 november en op zaterdag 22 november. Op donderdag 9 oktober warmt OP12 u alvast op voor de editie van 2014 door terug te blikken op Iedereen Klassiek 2012.

 

Website: www.klara.be


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.