Jump to content

blogs_blog_3

  • entries
    4977
  • comments
    1042
  • views
    635048

Contributors to this blog

Poëziewedstrijd NCRV 90 jaar


de redactie

368 views

Ter gelegenheid van het negentigjarig bestaan van de NCRV op 15 november organiseert de omroep samen met de Vermeulen Brauckman Stichting een poëziewedstrijd. Inspiratiebron is de Bijbeltekst “Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde”. Een tekst uit het laatste Bijbelboek Openbaring waar verwachtingsvol wordt uitgezien naar de toekomst. Bekende dichters Diet Groothuis, Karel Eykman en Marjoleine de Vos hebben ter inspiratie een gedicht gemaakt en die staan in het Vermoeden, het blad voor hemelse wijsheid en aards geluk.

 

Prijs en Jury
De ingezonden gedichten worden door een jury beoordeeld. Deze bestaat uit Saskia de Jong (hoofredacteur Het Vermoeden en theologe), Hijlco Span (NCRV-presentator Schepper & Co en neerlandicus), Willem van der Meiden (Bestuurslid Vermeulen Brauckman Stichting en communicatiedeskundige) en dichters Diet Groothuis en Karel Eykman. Juryvoorzitter is NCRV-presentator Joris Linssen.

 

De winnaar ontvangt een oorkonde en de prijs van €750,- uit handen van Joris Linssen. De prijsuitreiking is tijdens de jubileumdag op zaterdag 15 november 2014. Het winnende gedicht wordt gepubliceerd in de NCRV gids en is op maandag 17 november te horen in het radioprogramma Schepper & Co (NPO Radio 5, 18:00-19:00 uur).

 

Hoe doe ik mee?
De poëziewedstrijd is voor iedereen, jong en oud. De toekomst is immers ook voor iedereen. Het gedicht mag minimaal 8 tot maximaal 12 regels groot zijn en moet geïnspireerd zijn op Openbaring 21:1 Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Inzenden kan tot uiterlijk 15 oktober 2014 naar Schepper & Co Radio t.a.v. Hennie Burggraaff, Postbus 25000, 1202 HB Hilversum of schepper@ncrv.nl. Vermeld hierbij naam, adres en geboortedatum.

 

Website: www.ncrv.nl


0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.