Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4901
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    613645

Auteurs van dit blog

Violiste Isabelle van Keulen geeft startsein voor Hart & Ziel Lijst


de redactie

441 weergaven

Violiste Isabelle van Keulen gaf zojuist op NPO Radio 4 het startsein voor het stemmen voor de Hart & Ziel Lijst. Ze bracht als eerste een stem uit op de Goldbergvariaties van Bach en vertelde haar persoonlijke verhaal erbij. Ook speelde ze live in de NPO Radio 4 studio een eigen bewerking van het thema van deze variaties. Luisteraars kunnen vanaf vandaag op de website van NPO Radio 4 de klassieke muziekstukken kiezen die hen raken in Hart & Ziel. Op de website staat een inspiratielijst van honderden muziekstukken, waaronder de bekende meesterwerken. Stemmen kan tot en met vrijdag 26 september.

 

NPO Radio 4 besteedt tijdens de stemperiode met reportages en interviews aandacht aan hartverwarmende verhalen over klassieke muziekstukken. De NTR zendt ter inspiratie midden in de stemperiode de Hart & Ziel Nacht van de Klassieke Muziek uit op NPO 2. Op vrijdag 19 september rond 23:00 uur ontvangt gastheer Hans Haffmans o.a. cellist Mischa Maisky, cabaretier Mike Boddé, hoogleraar muziekcognitie Henkjan Honing en pianiste Daria van den Bercken.

 

Van 6 tot en met 10 oktober horen luisteraars de Hart & Ziel Lijst met 300 klassieke muziekstukken, waarbij aandacht uitgaat naar bezielende verhalen. Vrijdag 10 oktober komt NPO Radio 4 de hele dag rechtstreeks vanuit TivoliVredenburg in Utrecht. Publiek is welkom om te luisteren naar de Top 40 van de Hart & Ziel Lijst. Vanaf 07:00 uur ’s ochtends ontvangen de Radio 4-presentatoren diverse gasten en musici. Ook in Utrecht treedt Isabelle van Keulen live op. De dag wordt afgesloten met een concert: De Holland Baroque Society speelt hoogtepunten uit de Hart & Ziel Lijst. Het concert wordt rechtstreeks op NPO Radio 4 uitgezonden.

 

Meer informatie: www.nporadio4.nl/hartenziel


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.