Spring naar bijdragen

België

  • artikelen
    1118
  • opmerkingen
    41
  • weergaven
    184770

Auteurs van dit blog

MNM in zee met zes Vlaamse hogescholen


de redactie

366 weergaven

Voor het tweede jaar op rij slaan radiozender MNM en zes Vlaamse hogescholen de handen in elkaar voor het project “Rock ’n Roll Radio Highschool”. Vanaf maandag 26 januari krijgen jonge mediastudenten zes weken lang een intensieve masterclass in de studio’s van de jongerenzender. Dj’s Julie Van den Steen en Dorianne Aussems, die sinds september vaste waarden zijn op MNM, werden vorig jaar ontdekt door Rock ’n Roll Radio Highschool.

 

De studenten volgen allemaal een media-opleiding aan een van deze scholen: AP Hogeschool (Antwerpen), Artevelde Hogeschool (Gent), Howest (Kortrijk), Hogeschool PXL (Hasselt), RITS (Brussel) en Thomas More (Mechelen).

 

Op maandag en dinsdag maken de studenten een eigen programma tussen 22 uur en middernacht. Ze worden daarbij begeleid door dj Karolien Debecker en radiomaker Bart Haegens. Op woensdag werken ze samen met Karolien en Bart het programma “Generation M” van a tot z uit.

 

MNM-nethoofd Rino Ver Eecke: “Als jongerenradio is het belangrijk dat we een platform zijn waar jonge en aanstormende radiotalenten hun eerste stappen kunnen zetten. In de verrassende voorstellen van de studenten zag ik een grote passie voor radio. Ik wens iedereen heel veel succes toe!”

 

Vorig jaar sloegen MNM en vijf Vlaamse hogescholen voor het eerst de handen in elkaar voor Rock ’n Roll Radio Highschool. Dorianne Aussems, die elke vrijdag de Click Like40 en elke weekenddag MNM Weekend presenteert, ging vast aan de slag bij MNM dankzij het project. Ook Julie Van den Steen, de sidekick van Peter Van de Veire, werd ontdekt tijdens Rock ’n Roll Radio Highschool.

MNM-dj Dorianne Aussems: “Rock ’n Roll Radio Highschool is dé manier om te ontdekken en te voelen hoe het er in het echt aan toe gaat. Je leert denken als een MNM-dj, zowel achter de micro als bij de inhoudelijke, intensieve voorbereiding van een programma. Een cadeau om gecoacht te worden door mensen in het vak! ”

 

MNM-dj Julie Van den Steen: “Tijdens Rock ’n Roll Radio Highschool voelde ik voor het eerst hoe het is om op nationale radio te komen. En dat is zo hard genieten. Het is de max!”

 

Website: www.mnm.be


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.