Spring naar bijdragen

België

  • artikelen
    1126
  • opmerkingen
    41
  • weergaven
    191659

Auteurs van dit blog

Radio 1 programma Hautekiet zoekt heldere communicatie


de redactie

478 weergaven

In het dagelijks leven krijgt iedereen te maken met brieven van overheidsdiensten, banken en verzekeringsmaatschappijen, van scholen en de politie. In het beste geval is de boodschap meteen duidelijk, helaas is dat lang niet altijd het geval. Daarom lanceerde Hautekiet op woensdag 7 januari de campagne Heerlijk helder. Samen met de luisteraars gaat Radio 1 op zoek naar voorbeelden van hoe het absoluut niet moet. Een panel van taalexperts staat klaar om de voorbeelden onder de loep te nemen. Zij gaan dieper in op de pijnpunten en formuleren suggesties om het beter te doen.

 

“Iedereen is gebaat bij een duidelijk en helder taalgebruik, niet alleen de ontvanger van de boodschap maar ook de verzender. Zowel de overheid als de privé-sector. Want ook advocaten, banken en andere instanties kunnen zich er zelfs mee onderscheiden en daardoor aan klantenbinding doen.” alsdus Jan Hautekiet

 

Voorbeeld van hoe het niet moet: fragment uit een brief van een advocaat:
“In bovenvermelde zaak, waarin ik bij schrijven dd 28 aug 2012, waarvan ik u bijgevoegd een afschrift laat geworden, aan de raadslieden van de andere inzake zijnde partijen namens mijn desbetreffende cliënten een conclusie na deskundig onderzoek liet geworden, mocht ik tot op heden vanwege deze raadslieden van de andere inzake zijnde partijen geen repliekconclusies namens hun respectieve cliënten komen te ontvangen, waardoor ik u edele dan ook zou willen verzoeken om in deze zaak in toepassing van art 747, par 2, lid 5 van het Gerechtelijk wetboek een pleitdatum te willen bepalen, met dien verstande dat, indien 1 vd andere inzake zijnde partijen vooraslnog zou te kennen geven, dat hij of zij nog aanvullend wenst te concluderen ik in deze veronderstelling u edele graag het volgende wens ter kennis te brengen, te weten […]”

 

Hautekiet: elke werkdag van 09:00 tot 10:00 uur op Radio 1 met Jan Hautekiet.

 

Website: www.radio1.be/programmas/heerlijk-helder


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.