Spring naar bijdragen

België

  • artikelen
    1124
  • opmerkingen
    41
  • weergaven
    190408

Auteurs van dit blog

Generaties clashen in Generation M


de redactie

411 weergaven

Generation M, het interactieve laatavondprogramma op MNM met Karolien Debecker, buigt zich vier weken lang over vier verschillende generaties: tieners, twintigers, dertigers en veertigers. Wat is de kracht van elke generatie? Waar hebben ze het moeilijk mee? En welke raad hebben ze voor elkaar? Vanaf woensdag 25 februari in Generation M op MNM. Vier woensdagen lang staat elke week een andere generatie centraal in Generation M.

 

MNM-luisteraars verdedigen er hun generatie en blikken terug en vooruit. Karolien en de MNM-luisteraars gaan op zoek naar verschillen maar ook naar gelijkenissen tussen de verschillende generaties. Wat vinden de generaties van elkaar. Is er begrip voor de aanpak van de jongsten en de oudsten? Vier woensdagen lang boeiende confrontaties tussen vier decennia generaties.

 

25 februari: tieners
“The social generation”. Facebookverslaafd en asociaal? Drama, hartverscheurende verliefdheid, groepsdruk, niet durven afwijken, pestgedrag, ouders… Hoe ga je daarmee om? Hoe werken hormonen en de hersenen van tieners? Generation M laat tieners aan het woord. Twintigers, dertigers en veertigers blikken terug en geven advies.

 

4 maart: twintigers
Jong, wild, vrij en verwend? Beleven twintigers de tijd van hun leven? Hebben zij echt last van keuzestress of net van prangende werkloosheid? En voelen ze zich wel eens gediscrimineerd?

 

11 maart: dertigers
Dit is de babyboomgeneratie. Dag vrijheid en impulsiviteit, hallo kinderen… Of toch maar geen kinderen? Hoe omgaan met een leven dat altijd gepland is? Gezin boven carrière? En wat met het “Is dit alles?”-gevoel?

 

18 maart: veertigers
Veertigers blikken terug op dingen die je als veertiger kan en die je nog niet kon toen je twintig was. Zoals je goed voelen zonder make-up, de waarheid vertellen, je niet laten verleiden tot de hypes van de maand…

 

De onderwerpen die in Generation M aan bod komen worden vaak voorgesteld door de luisteraars zelf. “Onlangs kregen we de vraag van een 19-jarige om eens een uitzending te maken over misverstanden tegenover jongeren”, legt dj Karolien Debecker uit. “We zijn niet verwend, onverantwoord en al zeker geen luieriken, aldus de jonge luisteraar”. Vandaar het idee om eens in te zoomen op verschillende generaties en om ze met elkaar te laten communiceren.”

 

Generation M: van maandag tot en met woensdag van 22:00 tot 24:00 uur op MNM, met Karolien Debecker.

 

Website: www.mnm.be

 


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.