Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4907
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    617842

Auteurs van dit blog

Barend & Wijnand maken radio-uitzending voor en over doven


de redactie

483 weergaven

Zondag 22 februari staat de radio-uitzending van Barend van Deelen en Wijnand Speelman op NPO 3FM in het teken van doven en slechthorenden. Wat weet jij eigenlijk over doven en slechthorenden? Kunnen zij überhaupt van muziek genieten? En wat voor soort muziek vinden zij dan fijn om naar te luisteren?

 

In de uitzending zijn Vera van Dijk (20 jaar) en Jarzhinio Curiel (31 jaar) te gast. Vera is doof geboren, maar kan sinds twee jaar door een cochleair implantaat toch geluiden opvangen. Vorig jaar kreeg Vera een op maat gemaakt concert van Kyteman. Het optreden dat Kyteman voor haar gaf was het allereerste concert dat ze bijwoonde. Jarzhinio werkt voor Stichting Skyway en zet zich in voor het internationale muziekevenement Sencity. Dit muziekevenementen, dat aanstaande zaterdag 7 maart weer wordt georganiseerd in TivoliVredenburg is voor doven, slechthorenden en horenden.

 

Barend en Wijnand: “Veel mensen hebben geen idee tegen welke obstakels doven en slechthorenden aanlopen in het dagelijks leven. De passie die wij bijvoorbeeld voor muziek hebben, is voor hen niet vanzelfsprekend. Zo zijn er nog veel meer zaken die voor ons normaal zijn en voor hen vreemd. Met onze uitzending willen we die onwetendheid bij mensen wegnemen en zo meer begrip kweken voor doven en slecht horenden”.

 

Naast de gesprekken met Vera en Jarzhinio wordt er ook een live optreden gegeven door Bade. De muziek wordt in gebaren vertaald door de SignDancers. De uitzending is online live te volgen via 3fm.nl/live en wordt ondersteund door gebarentolken. Daarnaast kunnen luisteraars tijdens de uitzending chatten via 3fm.lichtsnel.nl of via social media met #3FM.

 

Bekijk hier het promofilmpje dat Barend & Wijnand samen met Jarzhinio en Vera hebben gemaakt:

 

 

Maak kennis met de bijzondere dovencultuur in Barend & Wijnand, zondag 22 februari van 18:00 tot 20:00 uur op NPO 3FM.

 

Website: npo3fm.nl


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.