Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4907
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    617341

Auteurs van dit blog

Nieuwe hoorspelserie De Buitendienst‏ op NPO Radio 1


de redactie

275 weergaven

Het wel en wee van de werknemers bij een woningbouwvereniging staat centraal in de nieuwe AVROTROS-hoorspelserie De Buitendienst. Acht wekenlang is vanaf vrijdag 17 april elke vrijdag op zaterdagnacht op NPO Radio 1 te horen hoe het eraan toegaat op de klachtenafdeling van woningcorporatie Davati. Dit hoorspel met onder anderen Kees Boot, Yvonne van den Hurk, Katarina Justic, Marcel Hensema, Ariane Schluter, Harry van Rijthoven en Wieteke van Dort is gebaseerd op waargebeurde verhalen.

 

AVROTROS kiest met De Buitendienst voor een hoorspelserie met een duidelijke maatschappelijke relevantie. Aangezien wijken met sociale woningbouw in belangrijke mate onderdeel uitmaken van de smeltkroes die Nederland heet, biedt De Buitendienst een overvloed aan mogelijkheden om aspecten van onze huidige samenleving te tonen. Naast problemen van ‘de gewone man’, besteedt de serie aandacht aan de actuele realiteit binnen de organisatie van woningcorporaties. Het scenario is van Peter Römer en de regie is in handen van Justine Paauw.

 

“Tijdens het creatieve proces deed zich het bijzondere feit voor dat we door de realiteit werden ingehaald,” legt regisseur Justine Paauw uit. “De malversaties aan de top van grote woningcorporaties werden tijdens het schrijven van het scenario plotseling voorpaginanieuws. Bij de ontwikkeling van De Buitendienst hebben we hierop ingespeeld.” Ook bij Davati blijken door foute beleggingen, verkeerde investeringen, torenhoge onkosten en onevenredige persoonlijke beloningen verwachtingen niet meer waar te maken. Investeringen worden uitgesteld, plannen voor renovatie en nieuwbouw worden afgeblazen. Dit alles heeft ingrijpende gevolgen, niet alleen voor de huurders maar ook voor de werknemers van De Buitendienst.

 

“Tijdens de vele researchgesprekken kwamen intens trieste verhalen naar voren, maar ook hilarische. Wat telkens weer opviel, was de grote betrokkenheid van de medewerkers van de ‘Buitendiensten’ met de huurders, naast de enorme kloof tussen de top en de mensen op de werkvloer,” aldus Paauw.

 

De Buitendienst vanaf 18 april wekelijks in de nacht van vrijdag op zaterdag te horen bij AVROTROS op NPO Radio 1 van 00:00 tot 00.30 uur.

 

Website: www.nporadio1.nl


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.