Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4903
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    614359

Auteurs van dit blog

3FM Schaal van Rigter voor Dotan


de redactie

395 weergaven

Zojuist was op 3FM te horen hoe dj Roosmarijn Reijmer singer-songwriter Dotan verraste met de Schaal van Rigter, live op het SXSW Festival in Austin, Texas. De publieke popzender beloont Dotan zijn internationale hit ‘Home’ met de prijs voor de meest gedraaide Nederlandse single op 3FM. De hitsingle kreeg in Nederland veel bekendheid tijdens het Wereld Kampioenschap Voetbal van 2014 in Brazilië, en bood daarna veel mensen troost bij de MH17 ramp. De voormalig 3FM Megahit ging ook buiten de Nederlandse grenzen als een speer. ‘Home’ is met recht een van de grootste Nederlandse hits van het afgelopen jaar.

 

‘Home’ levert Dotan ook een nominatie op voor een 3FM Award in de categorie Beste Single. Daarnaast nomineerden de 3FM luisteraars de ex-3FM Serious Talent voor nóg vier 3FM Awards in de categorieën Beste Zanger, Beste Artiest Pop, Beste Live Act en Beste Album. Met in totaal vijf nominaties op zak is hij één van de grootste kanshebbers voor een 3FM Award.

 

Eerdere winnaars van de Schaal van Rigter zijn o.a. Mr. Probz (2014), Miss Montreal (2012), Caro Emerald (2010), Ilse DeLange (2009), Racoon (2006) en Anouk (2005).

 

3FM Awards 2015
Op 9 april 2015 komt muziek liefhebbend Nederland in TivoliVredenburg in Utrecht samen voor de 3FM Awards: de jaarlijkse radioprijzen voor de beste Nederlandse popacts en artiesten, gekozen door de 3FM luisteraars. In de Vredenburgzaal reikt de publieke popzender twaalf 3FM Awards uit tijdens een anderhalf uur durende live show waarvan live verslag wordt gedaan van 20.30 tot 22.00 uur op 3FM, NPO 3, NPO 101 en 3FM.nl.

 

De uitreikingen worden afgewisseld met optredens van onder andere Dotan, Douwe Bob en Mister & Mississippi. Het publiek van het 3FM Awards Festival ziet in de Pandora en Ronda zalen van TivoliVredenburg optredens van Racoon, Kensington, Sunday Sun, Chef’Special, Typhoon en Sue the Night. Op 7 april maakt 3FM de winnaar van de 3FM Serious Talent Award bekend. De winnaar treedt op tijdens de 3FM Awards op 9 april.

 

Kijk op www.3fm.nl/awards voor meer informatie over de 3FM Awards en informatie over de kaartverkoop.


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.