Spring naar bijdragen

België

  • artikelen
    1126
  • opmerkingen
    41
  • weergaven
    191940

Auteurs van dit blog

Vrouwen nemen VRT over


de redactie

406 weergaven

Naar aanleiding van Internationale Vrouwendag op zondag 8 maart staan vrouwen dit weekend en maandag centraal in verschillende programma’s van de VRT-netten. Studio Brussel draait zondag enkel vrouwelijke artiesten en ook enkel vrouwen in Iedereen beroemd op maandag. Radio 2 maakt een extra aflevering van De zoete inval met een volledig vrouwelijk panel. Het journaal brengt zaterdag portretten van topvrouwen en onderzoekt zondag hoe het gesteld is het met de rechten van de vrouw.

 

Straffe Madammen
De VRT werkt hard aan de diversifiëring van experts in nieuwsprogramma’s. Zo is de database van de openbare omroep sinds deze week tweehonderd vrouwelijke experts in domeinen als politiek, economie en financiën rijker. “Een evenwichtige en genderneutrale vertegenwoordiging op de VRT is belangrijk”, aldus diversiteitscoördinator Geertje De Ceuleneer. “Toen Elke Jeurissen van De Straffe Madammen ons aansprak om een van hun netwerklunchen bij ons te organiseren, vonden we dat een uitgelezen kans om nieuwe gezichten informeel te ontmoeten. Mogelijk zouden we zo interessante experts leren kennen in de zogenaamd hardere domeinen. De oproep die Elke Jeurissen heeft verspreid via de sociale media heeft veel weerklank gekregen en op een maand tijd hebben bijna 200 vrouwen zich opgegeven voor een kennismaking. Op dinsdag 3 maart maakten we al kennis met twintig van hen. De andere experts worden allemaal opgenomen in onze interne databank en wellicht komt er een tweede editie om nog meer experts aan onze eindredacteurs voor te stellen.”

 

Aangepaste programmering
Later deze week besteden verschillende VRT-netten in hun programmering aandacht aan Internationale Vrouwendag. Studio Brussel wordt op zondag 8 maart een dag lang Studio Brusselle en draait van 07:00 uur ’s morgens tot middernacht enkel vrouwelijke artiesten. “Wife is music” en dus ook enkel vrouwelijke radio-dj’s en nieuwslezeressen die dag.

 

Op Klara gaat Werner Trio (12:00-13:00 uur) op zaterdag 7 maart in gesprek met een trio vooraanstaande dames: kunstenares Saddie Choua, schrijfster Naema Tahir en politicologe Karen Celis (VUB). In Iedereen klassiek (zondag 8 maart, 11:00-13:00 uur) en Club Klara (zondag 8 maart, 13:00-15:00 uur) is er veel aandacht voor vrouwelijke artiesten.

 

Op Radio 2 brengen De Madammen (10:00-12:00 uur) deze week elke dag een portret van een bijzondere vrouw. Op Vrouwendag zelf staat een extra De zoete inval (12:00-13:00 uur) op het programma met een volledig vrouwelijk panel en de terugkeer van Opium.

 

Het Radio 1-programma Monschau (13-16 uur) draait op vrijdag 6 maart enkel platen waarvan de titels meisjesnamen zijn en ook MNM besteedt redactioneel aandacht aan Vrouwendag.

 

In het Eén-programma Iedereen beroemd komen op maandag 9 maart enkel vrouwen aan bod. En ook Het journaal doet mee. Op zaterdag 7 maart brengt het programma een portret van twee topvrouwen bij Janssen Pharmaceutica. Op zondag 8 maart onderzoekt Het journaal hoe het gesteld is met de rechten van de vrouw.

 

Website: www.vrt.be


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.