Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4907
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    617467

Auteurs van dit blog

NPO 1 en NPO Radio 1 doen live verslag van vernieuwde Koningsdag


de redactie

365 weergaven

Op maandag 27 april brengen NPO 1 en NPO Radio 1 kijkers en luisteraars een uitgebreid verslag van de viering van de tweede Koningsdag van koning Willem Alexander en koningin Maxima. Vanuit het centrum van Dordrecht verslaan de publieke zenders op tv en radio de aankomst en de rondgang van de Koninklijke familie en volgen de verslaggevers het feestelijke programma op de voet.

 

Radio
Van 09:00 tot 14:00 uur presenteren Jeroen Snel, Ghislaine Plag en Elles de Bruin in het restaurant ‘Dordts Genoegen’ de feestelijke Koningsdag-uitzending op NPO Radio 1, met uitzicht op het Scheffersplein. Bezoekers zijn welkom in de radiostudio, waar gasten als de bekende Dordtenaar Hans Berrevoets, Vorsten-redacteur Rick Evers en Oranje-biograaf Dorine Hermans langskomen. De band Radio Days zorgt voor live muziek.

 

In de uitzending is ook ruimte voor discussie: jongeren met verschillende opvattingen over het Koningshuis vertellen of en hoe de nationale feestdag bij hen in de smaak valt. Ze gaan met elkaar in discussie over de vraag in hoeverre Koningsdag 2015 echt vernieuwend te noemen is. In de Oranjekwis nemen Koningshuis-kenners het tegen elkaar op.

 

Van 14:00 tot 16:30 uur komt NPO Radio 1 live vanuit het Amsterdamse Vondelpark. Suzanne Bosman presenteert de uitzending rondom Koningsdag 2015 en praat met gasten als universitair docent Europese integratie Mathieu Segers, oud-Tweede Kamerlid Peter Rehwinkel, sportpresentator en auteur Mart Smeets en de Vlaamse Royalty-watcher Wim Dehandschutter. Verslaggevers volgen de feestelijkheden in de hoofdstad.

 

De radio-uitzending op Koningsdag is een gezamenlijke uitzending van KRO-NCRV, EO, Omroep Max, AVROTROS en NOS.

 

TV
Op NPO 1 doet de NOS vanaf 10:45 uur rechtstreeks verslag van Koningsdag 2015 in Dordrecht. De presentatie is in handen van Astrid Kersseboom. Tussen 18:50 en 19:50 uur komen alle hoogtepunten van Koningsdag 2015 nog een keer langs op NPO 1.

 

Website: NPO Radio 1


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.