Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4916
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    620326

Auteurs van dit blog

NPO Groen wil Nederlanders inspireren groener en bewuster te leven


de redactie

400 weergaven

De Nederlandse Publieke Omroep wil het Nederlandse publiek bewuster maken van zowel de waarde als de kwetsbaarheid van onze planeet. Onder de noemer NPO Groen wil de Nederlandse Publieke Omroep de kijker inspireren om samen de toekomst groener en duurzamer te maken. Onder meer door het lanceren van de NPO Groen app, een thema-uitzending en aandacht in diverse radio en tv-programma’s.

 

Henk Hagoort, voorzitter van de Raad van Bestuur van de NPO: “De wereld ziet er over 25 jaar anders uit dan nu. Talloze innovaties op het terrein van economie, mobiliteit, communicatie, voedselvoorziening en energie gaan ons leven radicaal veranderen. Dat moet ook wel want als we niet innoveren, hebben we met straks 9 miljard inwoners niet genoeg aan deze planeet. De toekomst moet groen en duurzaam zijn om de volgende generatie een hoopvol perspectief te bieden. Wat nodig is, is participatie en betrokkenheid van het publiek. We willen handvatten bieden voor iedereen. Positief en dichtbij. De publieke omroep kan en wil hier een voortrekkersrol nemen omdat wij, met een grote variatie aan programma’s, wekelijks ruim 80 procent van de samenleving bereiken.”

 

Thema-uitzending Nederland wordt groen
De aftrap van NPO Groen geeft de VARA zondag 17 mei op NPO 1 om 21:05 uur met het tv-programma ‘Nederland wordt groen’. Het programma roept zoveel mogelijk mensen op hun eigen leven – en daarmee Nederland – ‘groener’ te maken. In het programma, gepresenteerd door Sophie Hilbrand en Waldemar Torenstra, gaan drie bekende Nederlanders – presentatrice Anita Witzier, dj Gerard Ekdom en zanger Frans Duijts –een week lang mét hun gezinnen hun uiterste best doen om ‘groener’ te leven. Een week lang de verwarming lager zetten, de stekker uit de wasmachine, de droger én de afwasmachine, zeven dagen geen vlees op het bord, geen spelletjes op de iPad én de auto laten staan.

 

Gerard Timmer, voorzitter/algemeen directeur BNN-VARA: “De thema’s groen en duurzaamheid behoren al jaren tot het programmapakket van de VARA. We zijn er trots op die kennis en ervaring nu ook NPO breed aan te kunnen wenden. In ‘Nederland wordt groen’, gepresenteerd door Sophie Hilbrand en Waldemar Torenstra, worden bekende huishoudens een week lang uitgedaagd zo groen mogelijk te leven. Maar belangrijker, we hopen Nederland te informeren en te bewegen bij te dragen aan een groener Nederland”.

 

NPO Groen app
Een van de initiatieven is de NPO Groen app die vanaf 17 mei gratis te downloaden is. De app sluit nauw aan bij de NPO-programmering op het gebied van duurzaamheid, natuur en milieu in de komende jaren. Deze app geeft volop tips en informatie en daagt de gebruiker uit om een week ‘groener’ te leven. De app biedt dertig uitdagingen: een week lang maar drie minuten douchen in plaats van tien of een week de trap nemen in plaats van de lift. De uitdagingen kan de deelnemer op social media delen met vrienden. Tussentijds wordt de app-gebruiker bijgepraat over de positieve impact van het nieuwe gedrag en krijgt motiverende en inspirerende videoboodschappen van bekende Nederlanders.

 

Behalve in de programmering streeft de NPO er naar om ook zelf duurzamer te produceren. Daartoe worden de komende tijd verschillende initiatieven genomen, bijvoorbeeld in huisvesting en bedrijfsvoering.

 

Kijk voor meer informatie op npo.nl/groen. Hierop staan vanaf 17 mei onder andere tips & tricks van BN’ers en downloadknoppen naar de app stores. Tot die tijd houdt de website je op de hoogte van alle groene ontwikkelingen.


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.