Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4907
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    617968

Auteurs van dit blog

Gerard Cox krijgt NPO Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs uitgereikt


de redactie

322 weergaven

Gisteravond nam Gerard Cox de NPO Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs in ontvangst. De rasartiest kreeg tijdens een speciaal concert in het DeLaMar Theater in Amsterdam de Oeuvreprijs uitgereikt, uit handen van Bastiaan Ragas. De publieke nostalgische radiozender eert Cox voor zijn rijke oeuvre en opmerkelijke bijdrage aan de Nederlandse muziek.

 

Gerard Cox beklom gisteravond het podium en bracht de mooiste liedjes uit zijn oeuvre ten gehore. Ook verraste hij het publiek in het DeLaMar Theater met een exclusieve uitvoering van Frank Sinatra’s nummer In the wee small hours of the morning. Voice of Holland-finalist Sjors van der Panne bracht met het lied Rotterdam, ik mis die stad van toen een bijzonder hommage aan de 75-jarige artiest.

 

NPO Radio 5 eert Gerard Cox met de Oeuvreprijs vanwege zijn rijke oeuvre en opmerkelijke bijdrage aan de Nederlandse muziek. Volgens de publieke nostalgische zender weet hij als geen ander al meer dan 50 jaar een gelukzalig gevoel van nostalgie op te wekken bij liefhebbers van kleinkunst en zang. Als zanger, cabaretier, acteur, regisseur en scenarioschrijver biedt hij jongere generaties een prachtige blik op het leven van vroeger. Zijn liedjes ’t Is Weer Voorbij Die Mooie Zomer, 1948 en Die goeie oude tijd zijn geliefd bij presentatoren van NPO Radio 5 en zijn luisteraars.

 

Op vrijdag 29 mei 2015 trakteert NPO Radio 5 tussen 16:00 en 18:00 uur zijn luisteraars op het feestelijke live concert van Gerard Cox.

 

NPO Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs
De publieke zender reikt de NPO Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs uit aan een artiest of componist die gedurende lange tijd van grote betekenis is geweest voor de Nederlandse muziek. Eerder ontvingen Cliff Richard, Willeke Alberti, Lee Towers, George Baker, Liesbeth List en Anita Meyer de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs. De prijs bestaat uit een award en een cheque van 5.000 euro, die Gerard Cox na afloop van het feestelijke concert heeft overdragen aan het Streekmuseum Hoeksche Waard.

 

Website: www.nporadio5.nl


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.