Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4908
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    618415

Auteurs van dit blog

Live verslag van Bert Kranenbarg tijdens Alpe d’HuZes


de redactie

314 weergaven

Dit jaar vindt op donderdag 4 juni de tiende editie van de Alpe d’HuZes plaats waarbij deelnemers onder het motto ’opgeven is geen optie’ op één dag tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d’Huez beklimmen. Dit met als doel om zo veel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker. Ook dit jaar is Bert Kranenbarg weer verbonden aan dit bijzondere evenement en is hij in Frankrijk aanwezig om live verslag te doen voor NPO Radio 2.

 

In tegenstelling tot voorgaande jaren is Bert Kranenbarg dit jaar niet voor zijn eigen radioprogramma aanwezig in Frankrijk maar doet hij live verslag in KRO-NCRV Radio 2 programma’s. Bert Kranenbarg: “In 2007 heb Alpe d’HuZes in mijn hart gesloten. Ik vind het een heel bijzonder evenement, met name vanwege de onbaatzuchtigheid en de enorme saamhorigheid. Ook dit jaar hoop ik die ervaringsverhalen weer op te tekenen. Verhalen die je aan het denken zetten. Een lach en een traan. Altijd zoekend naar de balans.”

 

Programmering
Op dinsdag 2 en woensdag 3 juni doet Bert Kranenbarg verslag van de voorbereidingen op Alpe d’HuZes. Donderdag 4 juni wordt er gefietst (en gelopen) vanaf ’s morgens half vijf tot ’s avonds acht uur. Om acht uur wordt ook bekendgemaakt hoeveel geld er op dat moment is ingezameld. Van dit alles doet Bert Kranenbarg live verslag op NPO Radio 2 (Gijs 2.0, Wout2Day, Helemaal Haandrikman en De Staat van Stasse). Naast de NPO Radio 2 programmering is hij ook te horen in andere KRO-NCRV radioprogramma’s op NPO Radio 1, 3FM, Radio 4, Radio 5 en Radio 6.

 

Hartenkretenauto
Speciaal voor deze tiende editie van Alpe d’HuZes is de ‘Hartenkretenauto’ door Bert Kranenbarg in het leven geroepen. Op deze auto mogen mensen met een viltstift iets opschrijven voor iemand die ze graag die berg hadden zien beklimmen. Dat kan iemand zijn die te ziek is of die overleden is. Vanaf 16 mei rijdt die auto eerst door Nederland en vanaf dinsdag 2 juni staat de Hartenkretenauto bij de Alpe d’HuZes Iedereen die minimaal 6 euro doneert, mag er een hartenkreet opschrijven. Op donderdagmiddag 4 juni rijdt Bert Kranenbarg in de auto achter de allerlaatste groep aan die de berg op fietst.

Afgelopen jaar was de totaalopbrengst 13,5 miljoen euro. Sinds de start in 2006 heeft Alpe d’HuZes 118 miljoen euro ingezameld. Het geld wordt besteed aan onderzoek via het speciale Alpe d’HuZes-fonds van KWF Kankerbestrijding.

 

Website: nporadio2.nl


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.