Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4898
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    612770

Auteurs van dit blog

2014 was productief jaar voor L1


de redactie

320 weergaven

L1 heeft een productief jaar achter de rug. In 2014 waren inkomsten en uitgaven in balans en op verschillende fronten werden nieuwe samenwerkingsinitiatieven genomen. Het bereik nam toe, vooral door de verdere groei van de online platforms. Dit blijkt uit het vandaag verschenen jaarverslag.

 

Het afgelopen jaar heeft L1 verder gewerkt aan haar verankering in de provincie Limburg. Het belangrijkste initiatief hierbij was de lancering op 17 september van 1Limburg, het gezamenlijke online platform voor regionaal nieuws van L1 en MGL (Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad). Daarnaast is de samenwerking met een aantal organisaties en gemeenten verder geïntensiveerd. Ook werkt L1 steeds vaker samen met onderwijsinstellingen, zoals Zuyd Hogeschool.

 

De bruto omzet steeg met 1,5% t.o.v. 2013, grotendeels veroorzaakt door hogere commerciële omzet online, gestegen barteromzet en de indexering van de rijksbijdrage. Deze stijging kon de toename van de totale lasten onvoldoende compenseren. De stijging van de kosten met 6,6% komt voor een derde deel voor rekening van het nieuwe initiatief 1Limburg.

 

Het resultaat na belastingen kwam uit op een klein negatief resultaat van € 3.268,-* (in 2013 behaalde L1 een positief resultaat van € 640.041,-* na belastingen).

 

Rob Stevens, algemeen directeur L1: “Komend jaar werken we op strategisch gebied verder aan de samenwerking met onze partners. Met MGL in 1Limburg en met Omroep Brabant en Omroep Zeeland in cluster Zuid. In landelijk verband is de uitdaging om efficiënter en slagvaardiger te gaan werken en tegelijkertijd de regionale identiteit en inhoudelijke autonomie overeind te houden, ook in de samenwerking met de landelijke publieke omroep.”

 

Het afgelopen jaar heeft L1 zich voorbereid op de situatie vanaf 2017, wanneer de aangekondigde bezuinigingen vanuit het Rijk worden doorgevoerd. Staatssecretaris Dekker heeft in oktober 2014 de regionale omroepen opgeroepen om vóór eind april 2015 duidelijk te maken hoe ze de sector efficiënter en slagvaardiger willen maken. Nadrukkelijk wordt gesproken over centrale aansturing dan wel fusies. L1 is op basis hiervan met veel energie doorgegaan op de ingeslagen weg van samenwerking.

 

Na de brief van de staatssecretaris hebben de drie omroepen in cluster Zuid (Omroep Brabant, Omroep Zeeland en L1) besloten te onderzoeken hoe samenwerking concreet vorm kan krijgen. Behoud van eigen identiteit en onafhankelijkheid van de redacties zijn hierbij twee belangrijke voorwaarden. In 2014 is ook de samenwerking tussen de regionale omroepen en de NOS versterkt door de uitbouw van Bureau Regio, dat is ondergebracht op de redactievloer van de NOS.

 

Het volledige jaarverslag is na te lezen op www.L1.nl/jaarverslag2014.

 

*De genoemde cijfers betreffen de samengevoegde resultatenrekening van Omroepbedrijf Limburg BV en Televisiebedrijf Limburg BV


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.