Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4916
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    619934

Auteurs van dit blog

De Landmacht en Radio Veronica zijn klaar voor Operatie Victorie


de redactie

441 weergaven

Van maandag 11 tot en met woensdag 13 mei vindt Operatie Victorie plaats, het groots opgezette landelijke project van De Landmacht en Radio Veronica, waarmee 70 jaar vrijheid in Nederland wordt gevierd door 70 maatschappelijke projecten in ons land in 70 uur aan te pakken. Samen met diverse BN’ers komen De Landmacht en dj’s van Radio Veronica als teams in actie voor de maatschappelijke projecten die 70 jaar Vrijheid in ons land onderstrepen. Operatie Victorie is onderdeel van de Open Dagen Koninklijke Landmacht, waarin militairen laten zien wat zij kunnen en doen.

 

De thuisbasis van Operatie Victorie is in Almere op het Esplanade plein, waar De Landmacht het kamp opslaat en waar vandaan alle acties worden gecoördineerd. Het plein vormt het zenuwcentrum van de actie en de uitzendingen van Radio Veronica komen live vanuit het kamp. Op woensdagavond 13 mei vindt hier ook de spectaculaire afsluiting plaats met een voor iedereen gratis concert met optredens van Bade, VanVelzen en natuurlijk de Radio Veronica Drive In Show.

 

70 projecten in 70 uur
Luisteraars van Radio Veronica werden de afgelopen periode opgeroepen maatschappelijke projecten aan te dragen die zij vinden passen bij 70 jaar Vrijheid in Nederland. Deze projecten kunnen plaatsvinden door heel Nederland en variëren van het opknappen van een monument of voetbalkantine en het organiseren van een bootcamp voor jongeren tot aan het inrichten van een atelier in een zorgcentrum.

 

Uit alle aanmeldingen hebben De Landmacht en Radio Veronica samen 70 projecten geselecteerd. Vanaf 11 mei worden deze in 70 uur tijd uitgevoerd. Tijdens de Radio Veronica-uitzendingen wordt er regelmatig geschakeld met de projecten en zijn er videoverslagen te zien op de website van Radio Veronica.

 

Teams BN’ers & Radio Veronica dj’s
De 70 teams worden hoofdzakelijk gevormd door De Landmacht en de aandragers van de projecten, maar ook Radio Veronica dj’s Erik de Zwart, Jeroen van Inkel, Dennis Hoebee, Michael Blijleven en Patrick Kicken sluiten zich aan bij diverse teams. In maart kregen de dj’s al hun eerste militaire training van De Landmacht ter voorbereiding op Operatie Victorie.

 

Tijdens de uit te voeren projecten worden de dj’s ondersteund door BN’ers Kees Tol, Evelien de Bruin, Jeffrey Wammes, Sabine Uitslag, Mark Huizinga, Klaas van der Eerden en de finalisten van de Miss Nederland Verkiezing 2015.

 

Luitenant-generaal Mart de Kruif, Commandant Koninklijke Landmacht: “Leven in vrijheid is niet vanzelfsprekend. Militairen hebben 70 jaar geleden voor onze vrijheid gevochten en op andere plaatsen in de wereld gebeurt dat nog steeds. Met Operatie Victorie staan we hierbij stil en vieren we onze vrijheid.”

 

Erik de Zwart, Station Director Radio Veronica: “Operatie Victorie was vorig jaar al zeer geslaagd en dat succes willen we natuurlijk overtreffen nu we dit jaar 70 jaar Vrijheid vieren in ons land. Samen met De Landmacht, de BN’ers, de aandragers van de projecten en onze dj’s komen we in actie om Nederland net even iets mooier te maken dan het nu al is.”

 

Planning

 

Maandag 11 mei:
Ochtend, team dj Jeroen van Inkel & Jeffrey Wammes en Evelien de Bruin
project: Sociale Patrouille door Almere vanaf kamp Operatie Victorie
Middag, team dj Erik de Zwart & Kees Tol
project: zorg bieden in verpleegtehuis, Amsterdam

 

Dinsdag 12 mei:
Ochtend, team dj Dennis Hoebee & Sabine Uitslag
project: opknappen zorgboerderij, Nijeholtwolde
Middag, team dj Michael Blijleven & Mark Huizinga en finalisten van de Miss Nederland Verkiezing 2015
project: inrichten atelier in geriatrisch centrum, Rotterdam

 

Woensdag 13 mei:
Ochtend, team dj Patrick Kicken & Klaas van der Eerden
project: dagje uit met verzorgingstehuis, Hilversum
Vanaf 19.00 uur gratis afsluitconcert voor iedereen, met optredens van Bade, VanVelzen en de Radio Veronica Drive In Show

 

Een overzicht van alle 70 projecten vind je op radioveronica.nl.


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.