Spring naar bijdragen

België

  • artikelen
    1118
  • opmerkingen
    41
  • weergaven
    184902

Auteurs van dit blog

Radio 2 brengt Vlaamse muziek in kaart op nieuwe website


de redactie

915 weergaven

Radio 2 heeft vanmiddag in Blankenberge de nieuwe website Vivavlaanderen.be voorgesteld. Het online platform moet op termijn de referentiesite worden voor alles wat met Vlaamse muziek te maken heeft. De officiële voorstelling gebeurde in aanwezigheid van enkele bekende Vlaamse artiesten die ook opgenomen zijn op de site.

 

Vivavlaanderen.be brengt het verleden van het Vlaams-populaire genre in al zijn rijkdom in kaart, maar Radio 2 wil de site ook gebruiken om volledig mee te blijven met de toekomst van het genre. Ook nieuwe producties en aanstormend talent krijgen een plaats op de site. De ambitie is om op termijn het volledige Vlaams-populaire genre in kaart te brengen.

 

Radio 2-nethoofd Jan Knudde: “We willen van Vivavlaanderen.be een centrale plaats maken waar de Vlamingen kunnen genieten van de muziek van bij ons. Op die manier willen we nog meer mensen fan maken van het genre en zo ook de toekomst ervan verzekeren.”

 

Tijdslijn
Op Vivavlaanderen.be staan de artiesten centraal. Per artiest is er een tijdslijn met een uitgebreide biografie en veel audio- en videofragmenten. “Momenteel zijn dat een 55-tal artiesten, maar de bedoeling is dat dat aantal in de toekomst uitbreidt”, legt Knudde uit. “Vivavlaanderen.be is geen site die af is. We zullen in de toekomst ook tijdslijnen maken voor artiesten die er momenteel nog niet op staan. En wanneer onze artiesten nieuwe muziek uitbrengen zullen we die toevoegen aan hun tijdslijn.”

 

Showbizz Bart publiceert wekelijks een column op de site.

 

Will Tura
Een van de artiesten op Vivavlaanderen.be is Will Tura, die ook peter van het project is: “Muziek is mijn leven en ik neem dan ook met veel plezier het peterschap van Vivavlaanderen.be op mij. Met deze nieuwe site opent Radio 2 een schatkamer aan prachtige muziek, de referentiesite voor alles wat met muziek uit Vlaanderen te maken heeft. Ik hoop dat Vivavlaanderen.be veel jonge talenten warm maakt om voor hun muziek te gaan.”

 

Website: Vivavlaanderen.be


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.