Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4907
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    617648

Auteurs van dit blog

Aretha Franklin na 50 jaar nog the Queen of Soul


de redactie

382 weergaven

Op vrijdagavond werd op NPO Radio 6 bekend gemaakt dat Miss Franklin na 31 battles en een zinderende finale tegen Etta James onbetwist de winnaar van het Queen of Soul toernooi is en haar titel prolongeert. NPO Radio 6 Soul & Jazz onderzocht de afgelopen weken samen met de luisteraars of Aretha Franklin nog altijd koningin van soulmuziek is.

 

Queen of Soul Toernooi
Het toernooi startte 8 juni met een selectie van 32 soulzangeressen met 4 Nederlandse ladies of soul, aangedragen door de luisteraars van de publieke soul- en jazzzender. Radio 6-dj Angelique Houtveen verrichtte de loting en in de eerste ronde schakelde Alica Keys Minnie Riperton uit, maar vond vervolgens zelf haar Waterloo tegen titelverdediger Aretha Franklin. Jill Scott schopte het tot de halve finale nadat ze drie duels tegen Sharon Jones, Lauryn Hill en Billie Holiday speelde. De luisteraar bepaalde battle na battle wie door mocht en zich na een knock-outsysteem in vijf rondes anno 2015 Queen of Soul mag noemen. Aretha Franklin!

 

Aretha Franklin werd medio jaren zestig in het Regal Theatre in Chicago door twee radio dj’s uitgeroepen tot de koningin van de soulmuziek. Een spontane actie destijds, maar die titel heeft ze niet meer afgestaan. NPO Radio 6 was benieuwd of die claim nog altijd zijn waarde had, of dat hedendaagse souldames meer recht hadden op die eer. Miss Franklin wist haar titel op eigen kracht en dankzij een krachtig repertoire te prolongeren.

 

Vanaf de kwartfinales speelde men op NPO Radio 6 elke dag één wedstrijd, waarmee on air twee soulzangeressen tegenover elkaar in de ring werden gezet. De hele dag draaide Radio 6 tracks van de strijdende vrouwen en ’s avonds, nadat de luisteraar op de site via een poll zijn stem had gegeven aan de favoriet, werd de winnares bekend gemaakt.

 

Website: www.radio6.nl


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.