Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4916
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    620057

Auteurs van dit blog

Drie leraressen in de race voor eretitel ‘De Beste Leraar Nederlands’


de redactie

321 weergaven

Voor de titel ‘De Beste Leraar Nederlands van 2016’ zijn dit jaar drie vrouwelijke docenten genomineerd. De prijs werd in 2014 voor het eerst uitgereikt door het KRO-NCRV programma De Taalstaat. Pauline Koster, Maaike van Herwaarden en Petra Roël zijn door de jury geselecteerd uit twaalf kandidaten. Deze 12 docenten zijn de afgelopen maanden in De Taalstaat over hun vak aan het woord geweest.

 

Op de drie leraren die nog in de race zijn, kan vanaf nu worden gestemd op de site van Onze Taal (www.onzetaal.nl). Zaterdag 28 mei wordt de winnaar op NPO Radio 1 in De Taalstaat bekend gemaakt door onderwijsminister Jet Bussemaker. Kandidaten uit Nederland en Vlaanderen werden voorgedragen door leerlingen, ouders of collega’s. Voor het eerst deden dit jaar ook zogenaamde NT2-docenten mee; zij geven les aan mensen voor wie Nederlands niet hun eerste taal is.

 

Petra Roël is zo’n NT2-docent , zij is verbonden aan Radboud in’to Languages in Nijmegen, en is volgens de jury origineel in haar aanpak en ze laat cursisten vooral ook van elkaar leren.

 

Pauline Koster is docent op het ROC TOP in Amsterdam. Zij viel op doordat ze het leren van Nederlands ook in andere vakken aan bod laat komen en volgens de nieuwste inzichten werkt.

 

Maaike van Heerwaarden is lerares Nederlands op het Thomas a Kempis in Arnhem. De jury prijst haar betrokkenheid bij de schoolkrant en het feit dat ze het kritisch denken van de leerlingen stimuleert.

 

De vakjury bestaat uit hoogleraar Peter-Arno Coppen, lerares Trudy Coenen en de Vlaamse professor Frans Daems. In 2014 won Martijn Koek uit Amstelveen de titel en vorig jaar werd Arnoud Kuijpers uit Duiven de Beste Leraar Nederlands.

 

De zoektocht naar de Beste Leraar Nederlands van 2016 wordt ondersteund door de Onderwijscoöperatie, de Vereniging Leraren Levende Talen, sectie Nederlands, het Algemeen Nederlands Verbond (ANV), Netwerk Didactiek Nederlands in België en Klasse.be.

 

Stemmen op de Beste Leraar Nederlands van 2016 kan tot en met vrijdag 27 mei, 18:00 uur op de site van het Genootschap Onze Taal: onzetaal.nl

 

De Taalstaat met Frits Spits: iedere zaterdag van 11:00 tot 13:00 uur op NPO Radio 1.


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.