Spring naar bijdragen

Ruim drie miljoen Vlamingen stemmen af op radio-aanbod VRT


de redactie

360 weergaven

Radio blijft een populair medium in Vlaanderen: bijna 78% van de Vlamingen luistert dagelijks naar de verschillende publieke en private radiozenders in ons land. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers voor de radiomarkt die het Centrum voor Informatie over de Media (CIM) vandaag bekend heeft gemaakt. Ruim drie miljoen Vlamingen stemmen dagelijks af op het radio-aanbod van de openbare omroep.

 

Iets meer dan 4,2 miljoen Vlamingen (77,6%) luisteren dagelijks naar de radio. Meer dan drie miljoen daarvan stemmen dagelijks af op hun favoriete VRT-radionetten. Dat zijn er ruim 100.000 meer dan tijdens de vorige meting. En ze luisteren ook gemiddeld tien minuten langer.

 

Actua en duiding
De luisteraars smaken het aanbod van de VRT-radionetten. “Radio blijft duidelijk een medium dat zowel jong als oud heel de dag begeleidt, thuis, op het werk, in de auto…”, zegt VRT-radiomanager Els Van de Sijpe. “Radio speelde een goede informatieve en duidende rol bij de vele nieuwsgebeurtenissen van het najaar, met een goed resultaat voor Radio 1 en Radio 2 als gevolg.” Radio 2 blijft de grootste radiozender van Vlaanderen. Het marktaandeel van “de grootste familie” stijgt zelfs van 27,8% een jaar geleden naar 29,2%. Radio 1 doet het ook goed: het marktaandeel van de actuazender stijgt van 8,2% naar 9,4%.

 

Ook jongerenzender MNM stijgt van 8,8% naar 10,2%. Klara (2,1%) en Studio Brussel (12,9%) blijven stabiel tegenover een jaar geleden.

CIM-cijfers – golf 3/2015 (22-08-2015 – 18-12-2015)

 

Jaarcijfers
De cijfers hieronder geven de evolutie op jaarbasis van de marktaandelen van de VRT-radionetten weer. Het marktaandeel op jaarbasis is het gemiddelde marktaandeel van de drie aparte golven (golven 1, 2 en 3) die ieder jaar verschijnen.

 

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.