Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4907
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    617601

Auteurs van dit blog

Het geluid van 2015: het Jaaroverzicht van NPO Radio 1


de redactie

293 weergaven

Wat was opzienbarend nieuws in Nederland in 2015 en wat zijn de meest opvallende sportfragmenten van het jaar? Welke gezichten en stemmen zullen we daarbij nooit meer vergeten? NPO Radio 1 zendt vrijdag 25 december het enige echte radio-jaaroverzicht van hoogte- en dieptepunten van het (bijna) voorbije jaar uit. En de hoofdpersonen van 2015 krijgen een speciale brief…

 

Overzicht
Het jaar begon dramatisch met de aanslag op de redactie van Charly Hebdo. De wereld kwam in opstand en er volgden grote demonstraties tegen Islam en terreur. Het was ook het jaar van de crash van het vliegtuig van German Wings, de omgevallen hijskranen in Alphen aan de Rijn, de stroom asielzoekers en de uitschakeling van het Nederlands voetbalelftal. Een gesprongen waterleiding die het VUMC in Amsterdam onder water zette en de Teeven-deal die de gemoederen in Politiek Den Haag flink bezighield en de Minister Opstelten en staatssecretaris Teeven de kop kostte.

 

Maar 2015 was ook het jaar van de Terror Oehoe die in Purmerend huishield en voorbijgangers verwondde. Het jaar van de Tourstart dat voor een volksfeest zorgde in Utrecht. Of de schitterende doorbraak van Dumoulin in de hete Spaanse zon van de Vuelta en aan het onnavolgbare wereldkampioenschap van Dafne Schippers op de 200 meter! Het is een greep uit de belangrijkste gebeurtenissen van 2015.

 

Brieven
Gedurende het jaar kwamen diverse mensen in de spotlights van het nieuws te staan. Een aantal van hen worden in deze bijzondere uitzending nog eens toegesproken middels een brief. Zo schrijft Burgemeester Jan van Zanen een brief aan Tourdirecteur Christian Prudhomme, Ronald Giphart schrijft een brief aan de in 2015 overleden Joost Zwagerman, Ellen van Langen aan Dafne Schippers, Govert Schilling aan de bewoners van Mars en Henk Spaan schrijft een brief aan bondscoach Danny Blind.

 

Jaaroverzicht, Eerste Kerstdag van 09:00 tot 16:30 uur, NPO Radio 1

 

Website: nporadio1.nl


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.