Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4907
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    617870

Auteurs van dit blog

Doneren 3FM Serious Request nu ook via Twitter


de redactie

322 weergaven

3FM Serious Request heeft een nieuwe, extra mogelijkheid om te doneren. Naast het aanvragen van platen, het opzetten van acties en het doneren via giro 661 kan iedereen vanaf vandaag ook via Twitter doneren. Wie twittert met de hashtag #ikdoneeraanSR15 kan via een daarna automatisch toegestuurde link een donatie doen voor het doel van 3FM Serious Request: jongeren in conflictgebieden helpen een toekomst op te bouwen. NPO 3FM heeft hiermee een primeur: 3FM Serious Request is de eerste actie in Europa waarvoor doneren via Twitter mogelijk is.

 

Iedereen die twittert met de hashtag #ikdoneeraanSR15 krijgt een bericht terug met een link naar een betaalpagina (zoals PayPal of iDeal). Daar kan een vast bedrag van € 5,- worden overgemaakt naar het gironummer 661 van 3FM Serious Request.

 

Toekomst voor jongeren in conflictgebieden
3FM Serious Request 2015 vraagt aandacht voor de ontwikkeling van jongeren in conflictgebieden als Syrië, Zuid-Soedan, de Centraal Afrikaanse Republiek en Democratische Republiek Congo. Met de opbrengst van de actie biedt het Rode Kruis hen een kans op een betere toekomst, onder meer door middel van scholing, beroepstraining, psychische hulp en een basis waarmee in levensonderhoud kan worden voorzien.

 

Van 18 tot en met 24 december sluiten de 3FM-djs Domien Verschuuren, Giel Beelen en Paul Rabbering zich zes dagen lang op in het Glazen Huis op het Pancratiusplein in Heerlen. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie en zijn online te volgen. Met de aandacht die zij met deze actie genereren, roepen zij op om in actie te komen: tegen betaling verzoeknummers aanvragen, doneren en acties opzetten. Zodat de next generation geholpen wordt en weer kan bouwen aan de toekomst. Keep them going.

 

3FM Serious Request
Met 3FM Serious Request zet NPO 3FM zich ieder jaar in samenwerking met het Rode Kruis in voor een stille ramp. In 2004 haalde 3FM Serious Request € 915.955 op voor de vluchtelingen in Darfur. Sindsdien zet NPO 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. In de afgelopen 11 jaar heeft de actie in totaal meer dan 78 miljoen euro opgebracht. Vanaf 2006 sloten internationale radiostations uit onder meer België, Zweden, Zwitserland, Kenia en Korea zich bij de actie aan.

 

Voor meer informatie over 3FM Serious Request 2015 én voorgaande edities van 3FM Serious Request: npo3fm.nl en rodekruis.nl


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.