Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4916
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    620179

Auteurs van dit blog

Vijfhonderdste uitzending Nooit meer slapen op NPO Radio 1


de redactie

647 weergaven

Het VPRO cultuurprogramma Nooit meer slapen viert op woensdag 16 december zijn vijfhonderdste uitzending op NPO Radio 1.

 

Nooit meer slapen is in twee jaar uitgegroeid tot een populair late night radioprogramma, waarin presentatoren Pieter van der Wielen en Ester Naomi Perquin hun gasten weten te verleiden tot een openhartig, nachtelijk gesprek. Om de vijfhonderdste aflevering te vieren, gaat de redactie samen met de luisteraar op zoek naar het meest spraakmakende fragment uit Nooit meer slapen.

 

Stemactie
Welke gast in Nooit meer slapen zorgde voor het meest spraakmakende fragment van het afgelopen seizoen? De luisteraar kan tot en met 16 december stemmen op vijf geselecteerde fragmenten op vpro.nl/nms500. De fragmenten zijn afkomstig uit gesprekken met Sander van de Pavert (LuckyTV), acteur Ramsey Nasr, ex-politicus Pieter Hilhorst, kickbokser Lucia Rijker en journalist Jort Kelder. Onder de stemmers worden tien cultuurpakketten verloot, met daarin onder andere een fotoboek van Anton Corbijn, een dvd van de Human/VPRO serie De Volmaakte Mens en een dvd van de film Maryland.

 

Over het programma
De VPRO startte in 2014 met het cultuurprogramma Nooit meer slapen dat elke werkdag van middernacht tot 02.00 uur wordt uitgezonden op NPO Radio 1. Vrijdags begint Nooit meer slapen om 00:30 uur na het hoorspel en wordt de uitzending gepresenteerd door Ester Naomi Perquin. In elke aflevering komen gasten aan het woord uit de wereld van de cultuur of de actualiteit, onder wie Matthias Schoenaerts, Ali B, Paul de Leeuw en A.F.Th. van der Heijden. In het tweede uur gaat Nooit meer slapen de studio uit voor reportages over literatuur, beeldende kunst, theater of film maar ook muziek, stripverhalen, design en mode. Pieter van der Wielen won dit jaar de Zilveren Reissmicrofoon voor Nooit meer slapen. De jury roemde hem om zijn ‘goede voorbereiding, getimede nachtelijke energie én een oprechte interesse in een brede diversiteit aan gasten.’

 

Website: vpro.nl/nooitmeerslapen


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.