Jump to content

Belgium

  • entries
    947
  • comments
    33
  • views
    58,891

Contributors to this blog

Festivalseks niet altijd even veilig


de redactie

329 views

Studio Brussel en het Eén-programma Volt willen graag weten hoe het er echt aan toe gaat met seks op festivals. Daarom lanceerden ze de festivalseks-enquête. Meer dan 17.000 mensen vulden online de festivalseks-enquête in, met de volgende opvallende resultaten. Van de 17.000 deelnemers aan de enquête geven 13.000 mensen aan ooit seks te hebben gehad tijdens een festival – seks in de breedste zin van het woord: van kussen tot vrijen

 

De overgrote meerderheid (88%) kust op een festival. 1 op 4 kuste zelfs voor het eerst op een festival. Driekwart van hen geeft aan dat ze ooit geslachtsgemeenschap had op een festival en 10% werd er zelfs ontmaagd.

 

Met wie?
De meerderheid (70%) had seks met zijn of haar partner, 36% met iemand die ze op het festival leerden kennen en 26% met een vriend of vriendin. Opvallend is dat 14% aangeeft zijn of haar partner bedrogen te hebben op een festival.

 

Veilig vrijen
Van de vrouwen zegt 10% dat ze nooit anticonceptie gebruikten bij festivalseks. Ook niet wanneer ze seks hadden met een vreemde. Nog opvallender is het condoomgebruik: 28% geeft aan nooit een condoom te gebruiken bij geslachtsgemeenschap met iemand die ze op het festival ontmoet hebben.

 

Datingapps
Van de ondervraagden die vorig jaar naar een festival gingen en daar een datingapp zoals Tinder of Grinder gebruikten, had maar liefst 43% ook seks met de date op het festival. De apps blijken populairder bij homoseksuelen dan bij hetero’s.

 

Het belang van seks
Festivalseks is leuk, maar veruit het belangrijkste blijft toch de muziek en de sfeer op een festival. Seks krijgt een score van 2,4 op 5 door de ondervraagden, tegenover 4,6/5 voor muziek en 4,7/5 voor sfeer.

 

Op Studio Brussel worden de resultaten van de enquête vanochtend bekend gemaakt en tussen 16:00 en 18:00 uur samen met luisteraars besproken. Ook in Volt op Eén worden de resultaten bediscussieerd: woensdag 17 juni om 21:20 uur.

 

Website: www.stubru.be


0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...