Jump to content

Belgium

  • entries
    947
  • comments
    33
  • views
    58,888

Contributors to this blog

Ministers Gatz en Crevits geven startschot Marathonradio


de redactie

284 views

Met een welluidende “Yes, We Can!”, de slagzin van Marathonradio, hebben ministers Sven Gatz (Media) en Hilde Crevits (Onderwijs) vanmorgen om 8 uur in de MNM-studio het startsein gegeven voor de vierde editie van Marathonradio. Gevraagd naar wat de ministers de studenten tijdens de blokperiode toewensen, antwoordde minister Crevits: “Ik wens dat alle studenten die momenteel aan het blokken zijn er eventjes plezier in hebben. Want dat heeft een positief effect op de resultaten”. Minister Gatz hoopt dan weer dat alle studenten minstens één “Aha”-moment overhouden van het studeren, dat ze iets geleerd hebben voor de rest van hun leven.

 

Voorbeeldige studenten
Zowel minister Crevits als minister Gatz vertelden tegen Peter dat ze tijdens hun studentenperiode voorbeeldige studenten waren. “In het eerste jaar was ik altijd te vroeg klaar met studeren”, aldus minister Crevits. “Ik was een gedisciplineerd kereltje vroeger”, vulde minister Gatz aan.

 

Interactieve blokradio
Nog tot en met 22 juni, zeventien dagen aan een stuk, maken MNM-dj’s Peter Van de Veire, Tom De Cock en Eva Daeleman non-stop interactieve blokradio: radio om studenten tijdens de blokperiode een hart onder de riem te steken en te helpen met studie- en ontspanningstips.

 

De komende zeventien dagen is MNM een grote draaischijf waar studenten bloktips uitwisselen, mekaar motiveren en even kunnen ontspannen tijdens het studeren. Daarvoor zorgen bijvoorbeeld de vele muzikanten die live in de studio komen spelen, zoals wereldster Mika, maar ook Intergalactic Lovers, The Van Jets, Belle Perez, Samson & Gert, Nielson en velen meer.

 

Net zoals vorig jaar zetten MNM en Teleblok tijdens Marathonradio blokpunten op in heel Vlaanderen. Daar kunnen studenten terecht om samen te studeren en zijn er sportieve en muzikale activiteiten voor tijdens de pauzes.

 

Vaste waarde
Uit luisteronderzoek na de editie van vorig jaar, bleek dat zes op tien Vlaamse studenten tijdens Marathonradio afstemde op MNM. “Marathonradio is ondertussen een vaste waarde geworden; zowel voor de studenten als voor MNM. Studenten steunen en leuke radio maken om hen door de examens te loodsen, is een rol die ons als jongerenzender op het lijf geschreven is”, besluit MNM-nethoofd Rino Ver Eecke.

 

 

Marathonradio: van 5 tot 22 juni op MNM

 

Website: www.mnm.be


0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...