Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4908
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    618535

Auteurs van dit blog

Marco Borsato reikt 100% NL Oeuvre Award uit aan Guus Meeuwis


de redactie

369 weergaven

Guus Meeuwis ontving vanmiddag een 100% NL Oeuvre Award uit handen van Marco Borsato. Tijdens een repetitie in het Philips Stadion in Eindhoven overhandigde Marco Borsato de popprijs aan Guus Meeuwis die totaal verrast werd. Marco Borsato wist Guus te overvallen tijdens een repetitie voor de concertreeks van Groots met een zachte G, die volgende week vrijdag van start gaat. Voor Guus is 2015 een bijzonder jubileumjaar: de zanger zit dit jaar 20 jaar in het vak en het is het 10e jaar op rij dat hij in het Philips Stadion staat. Het uitgelezen moment voor 100% NL om Guus te eren met de Oeuvre Award.

 

Guus Meeuwis: “Wat een verrassing, deze overval door Marco! Ik ben zo druk met de voorbereidingen voor volgende week, dit zag ik niet aankomen. Ik vind het een eer deze prijs voor mijn gehele oeuvre van mijn goede vriend Marco te mogen ontvangen, het is een mooie aanvulling in dit fantastische jubileumjaar. 100% NL bedankt!”

 

Marco Borsato kreeg de Oeuvre Award vorig jaar uit handen van schaatser Sven Kramer. Aan Marco de eer om het stokje over te dragen. Marco: “Ik weet hoe moeilijk het is om je zo lang staande te houden in de muziekwereld en om aan de top te blijven. Guus is al jaren ontzettend succesvol en doet dit met veel passie, en weet ons al twee decennia lang te verrassen. Een mooi moment om hem in dit jubileumjaar deze 100% NL Oeuvre Award te overhandigen!”

 

100% NL Programmadirecteur Roland Snoeijer: “Het is deze zomer al weer 20 jaar geleden dat Guus Meeuwis met Vagant doorbrak en een nummer 1-hit scoorde met ‘Het is een nacht’. Wat er daarna allemaal is gebeurd is ongelooflijk. Met als hoogtepunt het unieke concert van Guus in The Royal Albert Hall in Londen. 100% NL is al jaren blij met Guus Meeuwis en namens onze luisteraars eren we hem met de Oeuvre Award. Op naar de volgende 20 jaar vol hits van Guus!”

 

Begin volgend jaar worden de 100% NL Awards weer uitgereikt, dé publieksprijs voor Nederlandse muziek. Naast verschillende categorieën als ‘Artiest van het Jaar’, ‘Album van het Jaar’, ‘Hit van het Jaar’ en ‘Doorbraak van het Jaar’ wordt de Oeuvre Award traditiegetrouw eerder bekend gemaakt.

 

Het is de zesde keer dat 100% NL een Oeuvre Award uitreikt. Eerder ontvingen René Froger, Paul de Leeuw, Jan Smit, BLØF en Marco Borsato de popprijs.

 

Bekijk hier onder hoe Guus door Marco werd overvallen en luister morgenochtend tussen 06:00 en 10:00 uur naar ‘Goeiemorgen Lex’ met Lex Gaarthuis voor een uitgebreid verslag en interview.

 

 

Website: www.100p.nl


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.