Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4914
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    619121

Auteurs van dit blog

BNN-VARA maakt speciale NPO Radio 1-serie Uktopia met Peter van Bruggen


de redactie

306 weergaven

Hoe kan de oorlog tussen Rusland en Oekraïne worden opgelost? Wat kunnen we doen tegen de dreiging van IS? En hoe helpen we al die vluchtelingen die nu Europa binnen komen? In de nieuwe serie Uktopia in het BNN-VARA programma De Nieuws BV op NPO Radio 1 buigen kinderen zich over complexe vraagstukken. Als volwassene heb je al gauw de neiging om hard te lachen en hun oplossingen van tafel te vegen, maar hoe absurd zijn hun ideeën eigenlijk écht?

 

De serie is gemaakt in samenwerking met Peter van Bruggen, de radiomaker die in de jaren 80 grote bekendheid verwierf met ‘Het Weeshuis van de Hits’ en het fictieve weesjongetje Morrisson. Uktopia is vanaf maandag 20 juli twee weken lang iedere werkdag te horen in De Nieuws BV tussen 12:00 en 14:00 uur.

 

Presentator van De Nieuws BV, Willemijn Veenhoven: “Kinderen hebben godzijdank geen last van kan-niet, mag-niet, is-onmogelijk. Dat is het mooie aan deze serie. Als zij met een oplossing voor een wereldprobleem komen, dan denk je: ‘verrek!’ Radioheld Peter van Bruggen praat het aan elkaar en daar ben ik persoonlijk bijzonder blij mee. Voor verstokte ‘Het Weeshuis van de Hits’-fans zoals ik, is er nog een klein cadeautje aan het eind.”

 

Peter van Bruggen: “Iemand op Twitter schreef: ‘Een veteraan komt thuis. Welkom terug in mijn kleine radio’. Een veteraan klinkt wel erg oud voor iemand die een radioleeftijd van 25 heeft, maar als thuiskomen voelt het wel bij BNN-VARA. Uktopia doet me denken aan de jaren van Morrison. Kleine radio voor grote mensen. Ik voel het enthousiasme weer in me opborrelen als ik met de recorder op pad ga. Radio is en blijft mijn speeltuin!”

 

Website: www.nporadio1.nl

 


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.