Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4916
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    620260

Auteurs van dit blog

NPO Radio 6 Icon Award 2015 voor Chaka Khan


de redactie

323 weergaven

NPO Radio 6 reikte vandaag op het North Sea Jazz festival de NPO Radio 6 Icon Award uit aan Chaka Khan. De zangeres kreeg de Icon Award uitgereikt vlak voor haar optreden in de Nile zaal, uit handen van zendermanager Wilbert Mutsaers. De publieke soul- en jazz-zender eert Khan voor haar muzikaliteit en veelzijdigheid in zoveel verschillende stijlen, met name de soul en funk. Eerder ontvingen Nile Rodgers (2014), Marcus Miller (2013) en Maceo Parker (2012) de NPO Radio 6 Icon Award.

 

Met de Icon Award huldigt NPO Radio 6 jaarlijks een band of artiest voor zijn of haar onderscheidende rol in en vernieuwende invloed op de soul- en jazzmuziek. “Chaka Khan is een zangeres van ongekende kwaliteit. Met haar karakteristieke stemgeluid en enorme stembereik weet ze al meer dan 40 jaar te overtuigen. Met klassiekers als Through The Fire, I’m Every Woman, I Feel For You, Tell Me Something Good en Ain’t Nobody en talloze samenwerkingen in jazz, gospel, funk, R&B, disco en soul is zij één van de belangrijkste stemmen ooit”, zegt juryvoorzitter Wilbert Mutsaers.

 

Yvette Marie Stevens (1953) groeit op als oudste kind van een muzikaal gezin in Chicago, Illinois. De stemvirtuoos brak in 1974 door als zangeres van de band Rufus met de hits Tell Me Something Good en Ain’t Nobody. Vanaf 1978 gaat ze solo en scoort ze een gigantische hit met I’m Every Woman. In haar rijke muzikale carrière werkt ze onder andere met grootheden als Stevie Wonder, Miles Davis, Marcus Miller, Freddie Hubbard, Joe Henderson, De La Soul en Mary J. Blige. Met 10 Grammy Awards en meer dan 70 miljoen verkochte platen wereldwijd is Chaka Khan de onbetwiste Queen of Funk.

 

NPO Radio 6 Soul & Jazz Awards
De Icon Award van NPO Radio 6 is onderdeel van de Soul & Jazz Awards 2015. Op donderdag 8 oktober reikt de publieke soul en jazz-zender vanuit de Vorstin in Hilversum de Soul & Jazz Awards uit. Luisteraars bepalen welke genomineerde soul- en jazzartiesten van eigen bodem naar huis gaan met een Soul & Jazz Award.

 

Website: www.nporadio6.nl


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.