Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4916
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    620336

Auteurs van dit blog

Sibelius een week lang centraal op NPO Radio 4


de redactie

307 weergaven

NPO Radio 4 schenkt van 7 september tot en met 13 september bijzondere aandacht aan de Finse componist Jean Sibelius, die dit jaar 150 jaar geleden werd geboren. Veel programma’s op de publieke klassieke zender laten muziek van de componist horen.

 

In het avondconcert klinken enkele concerten uit het Lahti Sibelius Festival 2015 en de website van NPO Radio 4 biedt veel muziek en achtergronden.

 

De muziek van Jean Sibelius associëren veel luisteraars met wijds natuurschoon. NPO Radio 4-presentator Hans Haffmans, groot liefhebber van Sibelius, ontwikkelde samen met Natuurmonumenten een Jean Sibelius-muziekwandeling in de Oisterwijkse bossen en vennen, die qua natuurschoon lijken op Finse bossen en meren. Begin deze week werd deze Muziekwandeling in de route app van Natuurmonumenten gelanceerd. NPO Radio 4 besteedt aandacht aan de route en hoe deze tot stand kwam. Hans Haffmans reist naar Finland, bezoekt verschillende belangrijke plaatsen in het land die te maken hebben met het leven van Sibelius en doet verslag van het Lahti Sibelius Festival 2015. Haffmans vertelt over zijn ervaringen, onder meer in het programma Podium.

 

De Radio 4-luisteraar bepaalt welke muziekstukken behoren tot The best of Sibelius. Luisteraars kiezen hun favoriete muziek die in de Sibeliusweek in verschillende Radio 4-programma’s wordt gedraaid.

 

Op nporadio4.nl is uitgebreid aandacht voor de Sibelius week, kunnen luisteraars muziek van de componist horen en zijn er achtergrondverhalen te lezen.


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.