Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4919
  • opmerkingen
    1027
  • weergaven
    620611

Auteurs van dit blog

Hart & Ziel op NPO Radio 4, NPO 2 en in TivoliVredenburg


de redactie

336 weergaven

Maandag 12 oktober gaat om 07:00 uur met An die Musik van Schubert de NPO Radio 4 Hart & Ziel Lijst van start. De lijst van 300 favoriete muziekstukken van de luisteraar wordt op de klassieke zender dagelijks tot en met vrijdag 16 oktober uitgezonden van 07:00 tot 19:00 uur.

 

Donderdag 8 oktober wordt de volledige NPO Radio 4 Hart & Ziel Lijst bekend gemaakt. De lijst van 300 door het publiek gekozen klassieke muziekstukken die hen het meeste raken, ontroeren en inspireren staat op www.nporadio4.nl. Daar kan iedereen ook de persoonlijke verhalen lezen die de luisteraars instuurden bij hun keuze van favoriete muziekstuk. Eerder werd bekend dat de Matthäus Passion van Bach op de eerste plaats is geëindigd, gevolgd door het Requiem van Mozart en de 9e symfonie van Dvorák.

 

De presentatie van de NPO Radio 4 Hart & Ziel Lijst is in handen van Ab Nieuwdorp, Dieuwertje Blok, Hans Haffmans, Hans van den Boom, Lex Bohlmeijer, Margriet Vroomans en Mieke van der Weij. Bekende schrijvers lezen die week iedere dag bij Lex Bohlmeijer tussen 19:00 en 20:00 uur in het programma Passaggio Special hun Hart & Ziel-verhaal voor.

 

Hart & Ziel op NPO 2
Van maandag 12 tot en met vrijdag 16 oktober zendt NPO 2 rond 22:50 uur, direct na Nieuwsuur, het korte AVROTROS-programma Hart & Ziel uit. Presentator Tijl Beckand duikt aan de hand van verhalen van luisteraars in het leven van de componist en hij laat zien hoe klassieke muziek ook vandaag nog troost, ontroert, inspireert en vrolijk maakt.

 

Hart & Ziel Festival in TivoliVredenburg
De laatste dag van de Hart & Ziel Lijst wordt rechtstreeks uitgezonden vanuit TivoliVredenburg in Utrecht. Concerten, lezingen, workshops, karaoke en meer omlijsten op vrijdag 16 oktober de ontknoping van de Hart & Ziel Lijst. Het Hart & Ziel Festival vindt plaats van 9 tot 19 uur in verschillende zalen van TivoliVredenburg en is gratis toegankelijk.

 

Een greep uit het programma:

  • De uitzending van de top 40 in de huiskamer van het Hart & Ziel Festival. Met live-optredens van o.a. het Nederlands Kamerkoor en kunstfluiter Geert Chatrou;
  • MAX Muziekwijzer Academie van Prof. dr. Erik Scherder. De neuropsycholoog vertelt wat muziek doet met het menselijk brein;
  • Classical Karaoke: bezoekers spelen mee met leden van het Koninklijk Concertgebouworkest;
  • Lunchconcert in de Grote Zaal: Canto Ostinato van Simeon ten Holt uitgevoerd op twee vleugels door Jeroen en Sandra van Veen;
  • Hart & Ziel in Beeld. Vertoning documentaires van Ramon Gieling: ‘Over Canto’ (over de Canto Ostinato) en ‘Erbarme Dich’ (over de Matthäus Passion);
  • Hart & Ziel Pubquiz onder leiding van Thierry Baudet;
  • Het Mozart Effect. Voorstelling over de vraag of je slimmer wordt van het luisteren naar klassieke muziek.
  • Workshop koorzingen door het Nederlands Kamerkoor;
  • Workshops yoga, haken en portrettekenen.

 

Hart & Ziel Concert
De week van de Hart & Ziel Lijst wordt vrijdagavond 16 oktober afgesloten met een concert in de Hertz in TivoliVredenburg. Violiste Rosanne Philippens, mezzosopraan Barbara Kozelj, blokfluitiste Lucie Horsch en pianist François Lambret spelen samen met het ensemble Ludwig hoogtepunten uit de Hart & Ziel Lijst, onder meer muziek van Haydn, Händel, Beethoven, Pärt en Mahler.
Het concert begint om 20:15 uur en wordt live uitgezonden op NPO Radio 4.

 

NPO Radio 4 Hart & Ziel Lijst: nporadio4.nl/hartenziel


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.